• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Боб: Volvo живее в сърцето на всеки, който обича живота

Каскадьорът е впечатлен от България. Вярва в новото Volvo S 60

и казва за него, че един ангел хранител в повече никога не е излишен

Боб, здравей! Моля, представи се на нашите читатели

Здравейте! Казвам се Боб и съм роден в краш центъра на Volvo Car Corporation в Гьотеборг, Швеция. Аз съм професионален каскадьор и се гордея с професията си. Обичам марката, която представлявам и съм готов да дам живота си за нея. В България съм по покана на Мото-Пфое. Участвах в роуд шоу, което се проведе в градовете София, Пловдив, Варна и Бургас.

Какво ти е впечатлението от България?

Прекрасна страна. Хората са усмихнати и учтиви, а жените ви са невероятно красиви. Всяка трета дама може да е на корицата на най-известните модни списания. Впечатлен съм!

Какво ти е мнението за българските шофьори?

За първи път се сблъсках с тях на писта Дракон, близо до град Пловдив. Там Мото-Пфое ме представи на елитните автомобилни журналисти от България. Мисля, че всички ме приеха добре. Дори две от дамите, в тази иначе мъжка професия, се опитаха да ме опознаят по-отблизо. В интерес на истината Катя и Ина доста ме поизпотиха. За малко да си отида от този свят! Имаше и един господин Станчо, който не спря да ме тормози през цялото време. Изнерви ме, но вечерта стоплихме отношенията си на дансинга. Без малко да се спречкаме за една девойка, но той благородно отстъпи. Сигурно знаеше, че няма шанс. Все пак съм си красавец. Висок, строен, едър, силен, млад и много способен. Но да спрем до тук, не обичам да се хваля.

И да се върнем към въпроса. Българските шофьори са наистина добри. Само софиянци още не мога да ги преценя. До тук разбрах, че за тях няма правила, няма ленти, няма и светофари. Всеки, навсякъде е с предимство.

Вече доста години работиш за Volvo . Какво научи през това време?

Научих, че най-важното нещо на този свят е човешкия живот. На второ място е отговорността към околната среда. След това е всичко останало. Volvo живее в сърцето на всеки, който познава радостта от семейното щастие, който вярва, че зеленото не е просто цвят, а философия на живота. Volvo живее в сърцето на всеки, който прегръща живота. Volvo е една приказна магия и съм щастлив, че съм част от нея.

С новото S 60 Volvo представя поредната световна иновация в областта на сигурността – Pedestrian detection . Ще продължи ли Volvo да бди над нашия живот и върху този на пешеходците и другите участници в движението?

Тук ще цитирам Густаф Ларсон и Асар Габриелсон, създателите на Volvo , които преди 83 години дадоха едно обещание пред света, а именно: „ Автомобилите се управляват от хора. Ето защо, основният принцип на всичко, което правим ние във Volvo, е и ще остане сигурността”. И бъдете убедени, Volvo ще продължи да пази нашия живот и в бъдеще.

Колкото до системата Pedestrian detection , тя е единствена по рода си в света. Няма друг автомобил, който да пази пешеходците, разберете това. Да, има красиви автомобили, спортни, луксозни, високопроходими, но никъде няма такива, които да пазят пешеходеца. Е, вече има! Новото Volvo S 60 ще спаси десетки хиляди животи. Един ангел хранител в повече никога не е излишен!

Какво да очакваме от Volvo в бъдеще?

Очаквайте много изненади. Скоро Volvo Car Corporation ще представи нови модели, които буквално ще преобърнат представите ви за сигурност, красота, лукс и елегантност. Бъдете сигурни, Volvo ще изненадва приятно своите фенове през следващите години. Няма да издавам повече тайни.

Кога смяташ да се завърнеш в Швеция?

Да ви кажа честно, мисля да поостана още малко. Мото-Пфое се оказа доста гостоприемен стопанин на марката Volvo в България. Срещнах висок професионализъм, отговорно отношение и любезност. Удоволствие е да се работи в такава обстановка. Затова мисля да поостана още малко.

Ще се прибера у дома за Коледа и Нова година. Надявам се, че през 2011 година Мото-Пфое ще ме покани отново.

И твоето последно изречение за финал?

Българи, вярвайте в доброто, защото то е навсякъде около вас!

Едно интервю на Волен Чинков

назад към всички