• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Автомобил на надеждата ще помага на най-уязвимите деца

София, 8.04.2014г. От днес по улиците на София вече се движи „Автомобилът на надеждата“, който фондация „За Нашите Деца” получи като дарение от дългогодишния си партньор Мото-Пфое. Благодарение на този скъп жест на добротворство екипът на организацията ще може да достига по-бързо и лесно до най-уязвимите деца и семейства, за да им помага и да е до тях в трудните мигове на несигурност и притеснения. С голяма благодарност Иванка Шалапатова – лидер във фондацията, прие „Ключовете на надеждата“ лично от Атанас Фурнаджиев, управител на автомобилната компания.

За автомобила Ford Fiesta

Fiesta е най-продаваният малък автомобил в Европа през последните няколко години и в топ 5 на бестселърите в света. Компактният модел е с динамичен екстериор и стилен интериор с високо качество на изработката и ергономия . Fiesta определи какво искат клиентите от един малък автомобил – стил, качество, ефективност, страхотни технологии и удоволствие от шофирането. Притежава максималните 5 звезди за безопасност от независимата организация Euro NCAP и се предлага с 5 години гаранция. Fiesta е носителка на престижни международни призове, включително престижната награда Red Dot за дизайн и тилата „Автомобил на годината“ в Шотландия, Гърция, Хърватска и Ирландия през 2008 и 2009 г. и според британското списание „What car?”

„За фондация „За Нашите Деца“

Фондация „За Нашите Деца” е наследник на британската детска правозащитна организация „ВсякоДете” и работи от 1992 г. в България за това нито едно българско дете да не прекарва първите години от живота си в изолацията на социалните домове, а да живее сигурно и обичано в семейство.

За 21 години организацията спаси над 5 600 деца от изоставяне в институция и бе опора за хиляди семейства в най-трудните им моменти. Експертите на „За Нашите Деца” продължават да работят и да разчитат на партньори като Мото-Пфое, защото в България над 4 000 деца все още живеят в социални домове и всяка година у нас се изоставят близо 2000 бебета. Детската бедност в България е с най-високите нива в Европа, а смъртността сред децата под 5-годишна възраст е двойно по-висока в сравнение с Европейския съюз. В институциите липсва достатъчно пространство и често в една стая живеят повече от 6 деца, които нямат собствени вещи. В домовете децата не се учат на самостоятелност, поради което нямат умения за справяне с живота, след като напуснат институцията.

За Мото-Пфое

Мото-Пфое е официалният дилър на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България. От самото си създаване през 1991 г., вече десетилетия наред Мото-Пфое застава зад множество инициативи, свързани с корпоративна социална отговорност. Запазена марка на компанията са Дарителската програма за опазване на природното и културно наследство и каузата, свързана с абитуриентите-сираци. Ежегодно тя набира нови свои съмишленици. На 26 март 2014 г. се обяви новата цел на кампанията – осигуряване на допълнително образование и обучение на зрелостниците без родители след завършването на 12-и клас. Всичко за програмата #steniskanabala може да се научи на www.steniskanabala.bg.

назад към всички