• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

50 ГОДИНИ RANGE ROVER

Land Rover отпразнува златен юбилей от създаването на Range Rover, като изгради огромна снежна арт инсталация на ледената писта в Арджеплог, в северната част на Швеция. Произведението на изкуството, широко 260 метра, бе поставено в центъра на тестовия терен, през който всички модели на Land Rover са преминали при производство.

Съоражението на Land Rover в Арджеплог представлява замръзнало езеро, което осигурява перфектни условия за инженерите да тестват и оценяват най-новите модели на компанията. Известният художник на снежни произведения, Саймън Бек, създаде юбилейното лого на 53 092 кв.м., като извървя повече от 45 000 стъпки по замръзналата повърхност, придружен от най-новите модели Range Rover SV.

От 2014 г. професионалистите от Special Vehicle Operations са отговорни за проектирането и създаването на най-бързите, най-луксозните и най-ексклузивните модели Range Rover в 50-годишната история на върховните SUV автомобили. Високият клас лукс, изтънченост и проходимост върху всякакъв вид терен на семейството SV са най-високата точка в развитието на Range Rover.

Арджеплог също така е дом и на зимната академия на Jaguar Land Rover, където клиентите преживяват тръпката от динамично шофиране върху ледена настилка. За безопасността на всеки един се грижат световноизвестни автомобилни експерти. Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа OBЕ също изпита удоволствието да шофира в екстремни условия. Това бе част от празненството, на което боксьорът разучи изкуството на зимното шофиране под експертното наблюдение на инструкторите от Академията.

Световният шампион в тежка категория, Антъни Джошуа, сподели: „С нетърпение очаквам да дойде юни, защото тогава Range Rover ще празнува 50-годишнината си, а аз ще защитавам световната си титла. За битката си с Кубрат Пулев в Лондон на 20 юни ще пътувам с новия си персонализиран Range Rover SVAutobiography. Не бих могъл и да си помисля за по-добро пристигане. Нищо не може да се сравнява с комбинацията от комфорт и поведение на пътя - предполагам, че 5 десетилетия опит правят това.”

Луксозното семейство на Range Rover ще отбележи 50 години иновации през юни, в деня на представянето на Range Rover с две врати през 1970 г. Оттогава до днес Range Rover Sport, Range Rover Evoque и Range Rover Velar разширяват семейството на бранда и се превръщат в най-желаните и модерни SUV автомобили в света.

Оригиналният Range Rover е всемогъщ всъдеход, който въведе и антиблокиращата система (ABS), електронен Traction Control и Automatic Electronic Air Suspension. През 2012 г. Range Rover стана пионер в производството на купета с алуминиева архитектура при големите SUV автомобили. През 2015 г. Range Rover стана и първият SUV автомобил, оборудван с иновативната система All-Terrain Progress Control, която вече е налична при цялата линия на Land Rover.

Проф. Гери МакГовърн, директор на дизайнерския отдел на Land Rover, сподели: “За пет десетилетия Range Rover се превърна в най-желания луксозен SUV в света. Неговата неповторима комбинация от лукс, изтънченост и проходимост върху всякакъв вид терен накара хората по целия свят да останат без думи.”

Екипът от квалифицирани инженери и дизайнери на Land Rover SV са приложили своя опит в редица модели на Range Rover и четири от тях бяха налични в Арджеплог, за да ги тества Джошуа. Световният шампион се научи как да се върти на ледена настилка в диаметър от 260 м. и как да управлява автомобилите на различен терен по замръзналото езеро. Луксозните SUV, които бяха налични за топ боксьора, бяха:

Range Rover SVAutobiography - Върховният автомобил е най-елегантният и лукосозен Range Rover, който съчетава седалки подобни на тези в самолетите Executive Class Comfort-Plus и автоматични задни врати. Луксозният SUV британец разполага с богат избор от двигатели, включително и най-иновативният силов агрегат на компанията досега Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV).

Range Rover SVAutobiography Dynamic - Луксозният дизайн на интериора и мощността от двигателя V8 с компресор суперчарджър и 565 к.с. създават завладяваща комбинация от удоволствие при шофирането, изтънчен лукс и проходимост върху всякакъв вид терен.

Range Rover Sport SVR - най-продаваният SV модел до момента и най-бързият и динамичен Range Rover произвеждан някога. Със своя двигател от 575 к.с. Range Rover Sport SVR може да се ускори от 0-100 км./ч. за изключителните 4,5 секунди и да достигне максимална скорост от 283 км/ч.

Range Rover Velar SVA Dynamic - Отличен за най-добър автомобилен дизайн в света за 2018 г., автомобилът е проектиран, за да осигури повече комфорт и удоволствие от шофирането.

Конфигурирайте Вашия модел автомобил онлайн на www.landrover.bg

назад към всички