• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

2010 - цифри, факти и резултати

1717 продадени нови автомобила FORD

170 продадени нови автомобила VOLVO

9 продадени нови автомобила JAGUAR

68 продадени нови автомобила LAND ROVER / RANGE ROVER

10,4 4 % общ пазарен дял на МОТО-ПФОЕ сред вносителите на автомобили в България.

НАЙ-ПРОДАВАНИ МОДЕЛИ FORD

FORD FIESTA е най-продаваният автомобил в България за 2010 г. с 507 нови собственици. Fiestaе лидер в продажбите и във Великобритания за втора поредна година и е най-продаваният чуждестранен автомобил в Италия.

FORD FOCUS , лидерът в удоволствието от управлението е вторият най-продаван модел на Ford у нас с пазарен дял от 7.4%. Сега Focus се предлага с допълнително богато оборудване на изключително атрактивна цена.

FORD TRANSIT: независимо от тежкото състояние на бизнеса, клиентите продължават да разчитат на своя сигурен партньор Transit, от който са продадени 211 броя, запазвайки добра пазарна позиция. В този сегмент Ford е пазарен лидер.

НАЙ-ПРОДАВАНИ МОДЕЛИ VOLVO

XC60,автомобилът 4х4 на България за 2009-та с 55 реализирани продажби е най-продаваният модел на Volvo за годината. Първият автомобил в света, който серийно спира сам, продължава да е истински хит на пазара. През 2010 г. се появи нова спортна версия, R-design, с още по-рафинирана и изтънчена външност за своя автомобил. Възможността за данъчен кредит е допълнителна полза за клиентите на Volvo XC60 в България.

XC90, първият автомобил с висока проходимост на Volvo Cars Corporation е на второ място по продажби в моделната гама на марката у нас с 52 бр. за 2010 година. XC90 е с много висок имидж у нас и водещите бизнесмени го предпочитат. Това е моделът на Volvo с най-висок процент на клиентска удовлетвореност.

S60, най-новото Volvo, е истински бунтар по рождение. От пръв поглед се разбира, че този седан предразполага за бързо и спортно шофиране, а усещането зад волана е ново, неизпитвано до сега. С S60 се представи и революционната за автомобилната индустрия система за сигурност – Pedestrian Detection. Радар и камера предупреждават водача, ако пешеходец изкочи внезапно на пътя им. Ако шофьорът не реагира навреме, при скорост до 35 км/ч, системата Pedestrian Detection задейства автоматично спирачките на автомобила и предотвратява предстоящ удар.

НАЙ-ПРОДАВАНИ МОДЕЛИ LAND ROVER

RANGE ROVER SPORT е по-малкият брат в гамата на Range Rover. Той приковава вниманието и предизвиква вълна от емоции със съчетанието на превъзходен комфорт, луксозен интериор и агресивна осанка, в комбинация с типичните за британската марка off-road способности. Range Rover Sport впечатлява с внушителните 510 к.с. на мощния си V8 Supercharged двигател.

НОВОТО DISCOVERY 4 безспорно приковава най-голямо внимание в гамата на Land Rover. Неговите неограничени възможности на пресечени терени са комбинирани с отличителен и многообразен дизайн на интериора и екстериора, характерни за всеки истински Land Rover.

НАЙ-ПРОДАВАНИЯТ МОДЕЛ НА JAGUAR

Изцяло новият JAGUAR XJ е първият представител на най-новото поколение автомобили Jaguar. Алуминиевата архитектура на купето, вдъхновена от космически програми прави XJ с минимум 150 кг по-лек от конкурентите му, което значително подобрява управлението, пътното му поведение, икономичността и безопасността. Може би най-силното оръжие обаче е интериорът на този автомобил, който е истинско произведение на изкуството.

ТРАДИЦИИ СЪС ЗАПАЗЕНА МАРКА

Купата на България по футбол “Ford Мото-Пфое”- за четиринадесета поредна годинапод патронажа на МОТО-ПФОЕ

Футболният турнир „Мото-Пфое и приятели” - за осма поредна година надпреварата събра журналисти, почитатели на футболната игра. Общо 16 отбора се включиха в състезанието и премериха сили за първото място. Шампионската титла отново грабна отбора на RING TV

Благотворителното модно ревю на Мото-Пфое. През 2010 г. се проведе четиринадесетото издание наинициативата „ПРОЛЕТ В МОТО-ПФОЕ”. Събранатасума беше рекордно висока и надхвърли 36 000 лв. За пореден път щедростта доказа, че не познава граници и няма криза, която да я спре. Средствата бяха дарени на 62 момичета и момчета от контингента на Българския Червен Кръст

“Животът е безценен. Нека го запазим.” – Акция предпазни колани През 2010 г. Volvo продължи да развива социална кампания, която стартира през 2005 г. Шведската марка спонсорира СБА и КАТ в две животоспасяващи акции част от международната инициатива „Мисли преди да седнеш зад волана”. Участието в тези проекти показва ангажираността на Volvo и МОТО-ПФОЕ към проблемите на съвременното общество и разкрива гражданската позиция, че бизнесът трябва да е в услуга на хората

Голф шампионат „Volvo Masters Amateur” През октомври 2010 г. се проведе шестото издание на открития шампионат по голф за аматьори в България “Volvo Masters Amateur”. Победител стана Александър Евтимов, който ще представи България на международен голф турнир, организиран от Volvo в Бахрейн в края на януари 2011 г. Тази инициатива затвърждава имиджа на Volvo като премиум марка за хора с аристократични навици.

Партньорство с експедицията „Перперикон 2010” – МОТО-ПФОЕ и LAND ROVER бяха сред основните спомоществуватели на археологическата експедиция на проф. Николай Овчаров във Велико Търново и Перперикон. Партньорството ще продължи и в бъдеще, за да подпомогне разкриването и проучването на едни от най-значимите културно-исторически паметници в страната ни.

Дарителска програма за опазване на природното и културно наследство. Националният победител през 2010 г. е проектът „Тракийска владетелска резиденция на връх Кози Грамади край с. Старосел” с автор д-р Иван Христов от НИМ. Двете поощрителни награди отидоха за проектите „Изграждане на център за размножаване на сухоземни костенурки край гр. Драгоман” на Сдружение за дива природа „Балкани” и „Девойко мари юбава” на ССУ с ДГ за деца с увреден слух „Проф. Д-р Дечо Денев”, София.

ПРЕДСТОЯЩО ПРЕЗ 2011

От FORD:

Новият Ford Focus – месец март

• Новият Ford Ranger – месец декември

От VOLVO:

•Очаква се Volvo да представи свой най-нов концептуален модел XC 40

• Volvo ще продължи да развива еко версията DRIVe.

От JAGUAR:

• JAGUAR cx-75 – очаква се Jaguar да продължи да разработва своя най-нов електрически концептуален модел.

От LAND ROVER:

• Range Rover Evoque официално представяне в България.

От MOTO-PFOHE:

• 20 години МОТО-ПФОЕ – честване с приятели и клиенти

• Наградата на Филип Пфое Salute To Dealers – официална церемония в Сан Фрaнциско, САЩ, на 4 февруари т.г.

назад към всички