Land Rover

И до ден днешен марката не прави никакви компромиси по отношение на качество, безпрецедентна проходимост и единствени по рода си инженерни технологии.

Светът научава за първи път името Land Rover на 30 април 1948 г. Тогава в Амстердам е показан първият автомобил на британската марка – Series 1, който поставя началото на легендарния модел Defender, превърнал се в истинска икона в историята на човечеството.

Интересен факт е, че 80% от първите произведени по това време автомобили са още в движение по пътищата и до ден днешен. Представете си колко здрави са тези коли, че 75 години по-късно още им се наслаждаваме с гордост и увереност.

И до ден днешен марката не прави никакви компромиси по отношение на качество, безпрецедентна проходимост и единствени по рода си инженерни технологии. Не случайно Land Rover е предпочитаният автомобил за всички хуманитарни мисии на Червения кръст. Той с лекота преминава през най-дивите части на света – независимо дали става въпрос за пустиня, джунгла или високи планински участъци.

Марката Land Rover също е олицетворение на върховния лукс и комфорт. Моделът Range Rover е най-луксозният, най-мощният и високотехнологичен 4х4 за всякакви терени на всички времена. Той е на върха на „хранителната пирамида” в автомобилния свят. Известен като „Императора“, той е един от малкото експонати, изложени в Лувъра, като произведение на изкуството, създадено от човека. Не случайно голяма част от световните звезди предпочитат Range Rover. Сред тях са Антъни Джошуа, Дейвид Бекъм, Джак Никълсън, Том Круз, Анджелина Джоли, Холи Бери, Ума Търмън и много други.