• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Първият самостоятелен автомобилен комплекс в България на луксозните марки Jaguar Land Rover отвори врати в София

Мото-Пфое откри изцяло нов автомобилен комплекс, първия у нас на луксозните марки Jaguar и Land Rover. Модерен, функционален и луксозен, това е ексклузивен център за мобилност, изграден изцяло по стандартите на британските производители. Специално за церемонията пристигнаха господин Марко Сантучи, Изпълнителен директор на импортьорската структура в европейския регион на Jaguar Land Rover, г-н Такаши Ямана, Главен изпълнителен директор на Sumitomo Corporation в Европа, г-н Хироши Кубо, Директор продажба на автомобили и маркетинг в Дивизия 1 на  Sumitomo Corporation в Япония, г-н Томохиро Йонеяма, Генерален мениджър бизнес подразделение транспортни и строителни системи Sumitomo Corporation в Европа и г-н Яцек Горски, Технически директор в европейския регион на Jaguar Land Rover. В официалната пресконференция участие взе и г-н Ивайло Панев, кмет на район Кремиковци.

Новото дилърство на Jaguar Land Rover се намира на ключовия транспортен възел в непосредствена близост до "детелината“ на Ботевградско шосе, където Северната скоростна тангента се влива в Околовръстен път в посока ж.к. Младост. Това е най-високотехнологичният и модерен проект, осъществяван досега за двете премиум автомобилни марки в България, същевременно е най-красивият, функционален и луксозен сред всички комплекси, които компанията Мото-Пфое е изграждала някога.

Оборудването в новия комплекс гарантира мобилността на клиентите на Jaguar и Land Rover чрез пълна гама услуги за тях:

  • Продажба на нови и употребявани автомобили от тези марки;
  • Бързо и качествено следпродажбено обслужване;
  • Резервни части, консумативи и аксесоари;
  • Застрахователни услуги;
  • Оценка, изкупуване и абонамент;
  • Гъвкави финансови пакети за всяко клиентско предизвикателство.

Модерното дилърство предлага на клиентите на Jaguar Land Rover и множество нови услуги, вкл. специалната програма на JLR за селектирани употребявани автомобили, наречена Approved.

Комплексът е с разгърната застроена площ от общо 6000 м2, шоурумът е около 1000 м2, сервизът и резервните части са на площ от 1400 м2. Разполага със 140 паркоместа, клиентски зони за конфигуриране на автомобили, за отдих и избор на аксесоари.

Новият дом на Jaguar Land Rover е изграден и оборудван изцяло съобразно правилата и последните изисквания за корпоративна идентичност с версията им от декември 2017 г. Отговаря на последните стандарти – т.нар. ARCH концепция на фирмата производител. Целта ѝ е да постави собствениците на британските марки в сърцето на бизнеса чрез подходяща среда, отговаряща по функционалност, удобство и лукс на качеството, заради което те избират автомобилите си. С внимание към всеки детайл са използвани  материали от утвърдени на глобално ниво от JLR доставчици за почти всички елементи – вътрешните и външните рекламни и указателни табели, пилони и фирмени знаци (Visotec), настилките, мебелите (Principle Global, с местен подизпълнител в лицето на Булдекор), екраните с продуктово съдържание (InnerWorkings Europe). Сервизът е с мебели и цялостно оборудване от Далко Моторс и Euromarket.

Клиентите на марките Jaguar и Land Rover ще се радват на ексклузивността, майсторството и най-високото качество на изпълнението и ще оценят свръхмодерните технологии, които са видими навсякъде в комплекса. Новият център е един от най-модерните в Източна Европа и е еталон за красивия и неподражаем британски дизайн и стил от най-висока класа, според взискателната оценка на представителите на Jaguar Land Rover. „Този изключителен шоурум изразява нашата истинска страст към автомобилите, които произвеждаме и същевременно въплъщава отдадеността ни към клиентите на Jaguar Land Rover и най-важната ни цел – те да са доволни от услугите, които получават при нас”, сподели г-н Марко Сантучи, Изпълнителен директор на импортьорската структура в европейския регион на Jaguar Land Rover.

Комплексът е проектиран да отговори на предизвикателствата от бъдещето на автомобилната индустрия – електрически автомобили и автономно шофиране. Още сега е оборудван със супер мощни зарядни станции, готови за изцяло електрическите модели на марките.

Първият изцяло електрически Jaguar – I-Pace – спортен SUV, ускоряващ от 0 до 100 км за 4,7 сек. и изминаващ с едно зареждане пробег от 400 км, прави своята предпремиера в България няколко месеца предварително, специално във връзка с откриването на новия автомобилен център.

До края на 2018 г. инвестиционните планове на Мото-Пфое включват разкриване на още два нови комплекса на британските марки – по един във Варна и Пловдив. „От днес започва нашата революция в представянето на премиум моделите в портфолиото на компанията. До края на тази година ще има още два комплекса на Jaguar Land Rover по модела на този в София – единият във Варна, другият в Пловдив”, каза по време на пресконференцията Димо Николов, Управител на Мото-Пфое груп.

Новият Jaguar Land Rover център е третият комплекс, който Мото-Пфое изгражда на територията на София, след този в ж.к. Люлин, който понастоящем предлага Volvo и Ford и в ж.к. Младост, изцяло за Ford. Първата копка беше на 3 април 2017 г.

назад към всички