• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Нова автоматична скоростна кутия за Ford Puma и Fiesta EcoBoost Hybrid

Ford представя опция за нова 7-степенна автоматична скоростна кутия за електрифицираните EcoBoost Hybrid автомобили. Тя за първи път ще позволи на водачите, които предпочитат автоматични скорости, да намалят емисиите си на CO2 и да спестят пари, използвайки 48-волтовата мека хибридна технология на Ford.

Предлагана за 1,0-литровия EcoBoost Hybrid на Puma и Fiesta, седемстепенната автоматична скоростна кутия може да направи шофирането по-малко уморително – особено при градско шофиране и в условията на често спиране и потегляне. В допълнение, бързите, безпроблемни превключвания на предавките допълват електрически усилената производителност на хибридния задвижващ механизъм, за да подобрят допълнително удоволствието от шофирането.

Технологията EcoBoost Hybrid на Ford използва задвижван от ремък интегриран стартер / генератор (BISG), за да възстанови енергията, която обикновено се губи по време на спиране и паркиране, зареждайки 48-волтова литиево-йонна батерия. Интегрираният стартер / генератор (BISG) действа и като задвижващ механизъм, взаимодействайки си с двигателя, за да осигури помощ при въртящия момент, която може да подобри горивната ефективност или производителност, в зависимост от стила на шофиране.

Добавяне на въртящ момент

Допълването на въртящия момент използва интегрирания стартер / генератор (BISG), за да увеличи общия въртящ момент, наличен от задвижването, с до 20 Нм, за по-отзивчиво ускорение в предавката.

  • Ускорението за Puma 1.0 л EcoBoost Hybrid 125 к.с. със седемстепенна автоматична система е подобрено с почти 4% в сравнение с нехибридния вариант
  • Puma с 1.0-литров EcoBoost Hybrid 155 к.с. седемстепенна автоматична ускорява от 0-100 км/ч за 8,7 секунди
  • В режим Sport Drive, автоматичната скоростна кутия Puma EcoBoost Hybrid държи по-ниски предавки за по-спортни реакции
  • Тройното превключване надолу позволява по-бързо изпреварване, когато водачите поискат максимално ускорение
  • Седемстепенната автоматична скоростна кутия предлага ръчен избор на предавка, със спортни превключватели на гребла за модели Puma ST-Line X и ST-Line Vignale

Заместване на въртящия момент

Намалявайки необходимото количество работа, необходима за по-добра горивна ефективност  на двигателя, допълнителният въртящ момент използва интегрирания стартер / генератор (BISG), за да осигури още до 24 Нм. Седемстепенната автоматична скоростна кутия за EcoBoost Hybrid е особено подходяща за градско шофиране, където честото спиране и потегляне позволява редовно улавяне и повторно разгръщане на енергия.

  • Очаква се Puma EcoBoost Hybrid и Fiesta EcoBoost Hybrid със 7-степенен автоматик да подобрят емисиите на CO2 с над 5% в сравнение с 1,0-литровия бензинов еквивалент EcoBoost (WLTP).
  • 7-степенната автоматична скоростна кутия може да помогне на хибридния двигател да поддържа оптимални обороти за ефективност

Превключване към автоматик

Комбинирането на трансмисията с двоен съединител с хибридна задвижваща система  носи на клиента предимствата и на двете технологии. Също така, новата скоростна кутия увеличава възможностите за избор на хибридни решения, пестящи гориво, за хората, които искат автоматични скорости.

Привлекателност на автоматика

  • Архитектурата с двоен съединител на седемстепенната автоматична скоростна кутия осигурява безпроблемно ускорение с плавна смяна на предавките
  • Автоматичните скоростни кутии могат да бъдат особено полезни за водачи с ограничена подвижност
  • Работата с два педала изисква значително по-малко усилие от водача, особено при градски сценарии за шофиране

Електрифицирана гама

Ford Puma EcoBoost Hybrid и Fiesta EcoBoost Hybrid са два от 17-те електрифицирани автомобила, които Ford представя в Европа преди края на настоящата година.

Подобрена технология за помощ на водача

Седемстепенната автоматична скоростна кутия за първи път дава възможност за допълнителна технология в комбинация с ефективността на EcoBoost Hybrid:

  • Функция Stop & Go за адаптивен круиз контрол, която може изцяло да спре автомобила в трафик с често спиране и потегляне или да не се задейства, ако продължителността на спиране е по-малка от 3 секунди
  • Дистанционно стартиране, чрез приложението FordPass

„Добавянето на нови възможности с нашата 7-степенна автоматична скоростна кутия за EcoBoost Hybrid е още една стъпка в мисията ни да направим електрификацията достъпна за всички наши клиенти.“ Роланд де Вард, Генерален мениджър леки автомобили, Ford Европа

назад към всички