• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

НАД 1500 ЗАПИСАНИ ЗА ГИНЕС РЕКОРДА НА FORD

До момента над 1500 човека са се регистрирали на сайта ford.bg/record.

В рекорда за най-дълга колона от Ford автомобили ще се включат различни и дори по-екзотични модели като Taunus, Probe, Mercury, Granada, Maverick, Cougar и икони от ранга на Модел А от 30-те години и класически Mustang. Колоната ще се води от Крум Дончев с изцяло новия Ford Mustang.

Сборният пункт е началото на Северната скоростна тангента на Софийския околовръстен път с вход от бул. „Ботевградско шосе“, посока с. Мрамор, в 9 ч. Всички водачи следват да имат валидно свидетелство за управление на МПС.

За участниците в това мащабно начинание, освен вълнението и гордостта от поставянето на световен рекорд на Гинес, са предвидени и редица подаръци и изненади от организатора Мото-Пфое и партньорите на събитието.

Всеки автомобил ще получи карта „Save and drive“ за отстъпка от гориво и от други услуги на обектите на OMV, а няколко късметлии, изтеглени чрез томбола, ще имат възможността да спечелят талон за безплатна автомивка.

McDonald’s са предвидили за всеки участник талон за чизбургер и картофки, които ще могат да се получат до 31 юли във всеки ресторант от веригата. На място, чрез томбола ще се разиграват и атрактивни фирмени подаръци. А за радост на най-малките посетители ще присъства и знаменитият клоун Роналд Макдоналд.

Метро ще предоставят възможността на трима участници да спечелят чрез жребий кулинарен курс по избор в Метро Академия и още трима да си тръгнат с подарък бутилка Cavanza от чилийската изба Санта Рита – Метро Вино на годината 2016.

Мото-Пфое осигуряват на участниците пълен безплатен технически преглед в оторизиран сервиз на Ford, който ще може да се ползва в рамките на следващите 6 месеца. Голямата награда за един от присъстващите, изтеглен в томбола, ще е СПА уикенд за двама в Банско с новия Ford Edge.

В интернет пространството се върти видео с участието на Христо Мутафчиев, Крум Дончев, Катрин Велкова и представители от фен клуба на Ford. В няколко следващи кратки видео клипове към участие на 4 юни с автомобили Ford призовават още и шеф Виктор Ангелов, Димитър Павлов, проф. Христо Пимпирев и Йордан Жечев, които също ще се включат в поставянето на рекорда.

Мото-Пфое реши да подобри рекорда на Гинес за най-дълга колона от автомобили Ford, последно поставен в Северна Америка през 2014 г. с 829 коли. Целта е да се съберат минимум 1000 автомобила Ford, които заедно да изминат 3.2 км (2 мили) в колона, според изискванията на Гинес.

назад към всички