• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

News

World emotions on Bulgarian ground

Една мечта на поколения български любители на автомобилния спорт става реалност през лятото на тази година. Световният рали-елит води разгорещените си спорове по пътищата на България и на живо можем да се наслаждаваме на виртуозността на Льоб, Хирвонен, Солберг, Латвала, Райконен и цялата плеяда от амбицирани екипажи за най-високото стъпало на най-престижната надпревара. За отбора на Ford M-Sport подготовката за Рали България WRC представлява усилена работа на инженери, механици и състезатели, защото към всички обичайни задачи следва да се прибавят и многото въпросителни от напълно непознатите трасета по нашите планини. Никакви симулатори не могат да възпроизведат реалната обстановка по време на състезанието – температури, надморска височина, състояние на настилката и останалите важни компоненти. Регламентът на надпреварата забранява предварителни тестове и тенировки не само по маршрута на ралито, но дори и в рамките на държавата домакин. Всичко това наистина прави борбата напълно равностойна и само акумулираният опит и майсторството ще определят, кой ще триумфира на финала.

Нашият кръг от Световния шампионат ще позволи да сравним като очевидци качествата и разликите между настоящата WRC-кола на Ford – Focus и неговия наследник за следващите години – Fiesta, която сега е изпълнена във вариант S2000, но от 2011 година ще е оборудвана с регламентирания нов 1600 WRC турбо двигател. Успехите на преходната версия на Fiesta през тази година обнадеждават феновете на Ford, че WRC-Focus-ът, който наблюдаваме за последно този сезон, ще бъде мощно оръжие в ръцете на Мико, Яри-Мати, Петер, Ал-Касими и с него ще продължават триумфите на синия овал по световните ралита.

Настоящият коментар беше изпратен от фен на WRC , Иван Вуцов, на сайта www.motopfohe.bg . Публикуваме го без съкращения.

Back