• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

News

The New Ford technologies create not only driver comfort and but also save lives

Системата за помощ при аварийни ситуации „говори“ на български

Уникалната система за помощ при аварийни ситуации на Ford SYNC се предлага в над 30 европейски държави, „владее“ водещите в бранша 26 езика и дори „говори” на български. Ford е първата автомобилна марка, която предлага тази животоспасяваща помощ у нас на родния ни език.

В случай на инцидент системата за помощ при аварийни ситуации автоматично набира номер 112 чрез свързания с Bluetooth мобилен телефон и дава информация за инцидента. Тя подава точното местоположение на автомобила, докато пътниците има вероятност да са дезориентирани, зашеметени или ранени и преодолява езиковата бариера. В зависимост от мястото на инцидента, „общуването” с местните аварийни служби се осъществява на съответния език в ЕС, например в Германия разговорът протича на немски език, а в България – на български. Ползите от полиезичната система за помощ при аварийни ситуации на SYNC са огромни и водят до потенциалното спасяване на човешки живот!

За инцидент се считат случаите, в които има отворена въздушна възглавница (без тази за колената на водача) или при прекъсване подаването на гориво към двигателя. Данните от системата включват GPS координати на автомобила и всяка допълнителна информация, събрана от системите за безопасност като скорост и тип на удара – страничен, челен, преобръщане, вероятността да има дете на предната седалка – ако е изключена пасажерската въздушна възглавница и др.

Уникалната система за помощ при аварийни ситуации не се предлага от никой конкурент на Ford. Нещо повече, тя върви в комбинация със SYNC без допълнително заплащане и без месечни вноски, за целия жизнен цикъл на автомобила. SYNC е една от най-новите и значими иновации на Ford и представялва система за пълна свързаност в автомобила. Наскоро тя спечели на компанията място сред 50-те най-иновативни в света за 2012 г. SYNC позволява на клиентите на Ford да управляват с гласови команди мобилните си телефони, контактите в тях, MP3-плейърите и цялата аудио библиотека само чрез назоваването на конкретен жанр, изпълнител, албум или песен. Системата дори чете получените смс-и на глас. Целта е водачите да са напълно концентрирани върху шофирането, с ръце върху волана и очи на пътя. Ford SYNC осигурява постоянен комфорт на хората зад волана, още от първия момент. Тя им позволява да ползват любимите си технологични „играчки“ в автомобила по безопасен и лесен за тях начин, като използват единствено гласа си.

SYNC е вече позната на потребителите в САЩ, но дебютира в Европа в края на миналата година, с представянето на новия B-MAX. Системата бързо се разпростира върху цялата гама на Ford. Понастоящем моделите, които я предлагат, са новите Fiesta, B-MAX, Focus, Focus ST, C-MAX, Kuga, лекотоварните Transit Custom, Tourneo Custom и Tourneo Connect, както и всички предстоящи попълнения в гамата.

SYNC постоянно се разширява и осъвременява с нови функции и приложения с непрекъснатото развитие на технологиите и е стандартна за всички аудиосистеми, които имат Bluetooth хендсфри. SYNC технологията вече се предлага и на българския пазар в последните модели на Ford.

Back