News

The new Ford Mondeo Vignale arrived in Bulgaria

Новият Mondeo Vignale – първият от гамата висококачествени продукти Ford Vignale – току-що пристигна в България. Впечатлява с първокласна изработка, върхова рафинираност и ексклузивно оборудване. Всеки автомобил се завършва ръчно от занаятчии в прецизен процес, който включва още висококачествени производствени техники и 100 допълнителни проверки за качество. Mondeo Vignale се продава у нас на цена от 69 900 лв. с ДДС.

Независимо кой от двата варианта ще предпочетат – с 4 врати или комби, водачите на Mondeo Vignale се наслаждават на стилното усещане и оборудване на автомобила. Съвременният дизайн е повлиян от легендарния италиански автомобилен производител Алфредо Виняле.

„Ford Vignale е върховото проявление на марката Ford в Европа, съчетавайки премиум дизайн и качество на изработка с уникално преживяване за собствениците“, заяви Ролант де Ваард, Вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „Нашето виждане за Vignale е да създадем модерно висококачествено преживяване, което да е значима част от живота на клиентите“.

Ръчно изработен и индивидуализиран
Всеки Ford Mondeo Vignale бива завършен на ръка от шестима занаятчии в новия високотехнологичен Vignale център в завода на Ford във Валенсия, Испания. Нови лазерни технологии и камери помагат на тренираното око при щателното оглеждане на всеки аспект от Vignale автомобилите – от каросерията и напасването на панелите до боята.

С истинска прецизност и внимание към детайла, експертите прекарват над 2 часа в ръчно полиране на боята, за да създадат идеалния блясък на лаковото покритие и внимателно оглеждат фините детайли и шевовете на 40 лазерно изрязани кожени детайли за всяка седалка.

Ford е работил 2,5 години, за да създаде перфектния дизайн на Vignale седалките, вдъхновени от луксозни, ръчно изработени кожени изделия. Те изискват 110% повече кожа за по-доброто покритие, както и 50% повече време за шиене.

Подобрена рафинираност
Ford Mondeo Vignale осигурява тихо, плавно и комфортно пътуване, използвайки високи технологии и модерна конструкция. Системата за активно намаляване на шума използва 3 микрофона, стратегически разположени в купето, които следят за шума от двигателя в интериора. Технологията използва обратни звукови вълни, насочени чрез аудио системата, за да неутрализира звука от двигателя и подобри комфорта в купето.

Интериорът е с подобрена обезшуменост за по-добра изолация на пътните шумове в купето, акустичното стъкло намалява звука от вятъра до нива, обичайно характерни за премиум сегмента.

Задното окачване с интегрална връзка предлага плавно шофиране, специално за седящите отзад пътници и намалява нивата на шум, позволявайки изместване на колелото назад при удари от дупки и бабуни. За предните пасажери комфортът е подобрен от мултиконтурни седалки с масажна функция Active Motion. Проектирани да намалят мускулната умора, особено при дълги пътувания, седалките разполагат с 11 надуваеми възглавнички за деликатен масажиращ ефект върху бедрата, седалището и долната част на гърба.

Ексклузивен стил
Екстериорът на новия Ford Mondeo Vignale предлага динамичен, емоционален дизайн, който отразява последния глобален дизайнерски език на Ford. Специалните детайли включват:
• Горна решетка с уникален шестоъгълен Vignale дизайн в тъмен металик с алуминиева рамка
• Гланцирана долна решетка с хромирани ребра
• Два хромирани ауспуха с кантове от полиран алуминий
• Хромирани детайли по вратите
• Лъскаво покритие на страничните колони
• Специални 18-инчови и опционални 19-инчови никелови алуминиеви джанти и ексклузивен цвят Vignale Nocciola

„Последните тенденции от света на архитектурата и модата са съчетани, за да създадем елегантно място с усещане за лукс и чувство на безвремие във Ford Mondeo Vignale – съвсместно с най-модерните технологии“, сподели Крис Бърд, Директор дизайн.
Премиум технологии и двигатели
Ford Mondeo Vignale предлага усъвършенствани технологии в помощ на водача и оборудване, което допринася за спокойното и приятно преживяване. Асистентът за превенция на сблъсъци и засичане на пешеходци може да намали силата при фронтални сблъсъци, когато са включени автомобили и пешеходци, или помага на водачите да избегнат сблъсъци един с друг. Налични са още системите SYNC2, Асистент за паркиране, Разпознаване на пътните знаци, Активно спиране в града и Динамични LED светлини.

Налична е и модерна Sony аудио и навигационна система с 12 тонколони, а удобството за водачите е допълнително подобрено чрез електрически регулируемия волан със запаметяващи функции, електрическия багажник и отопляемия волан.

За подобрената безопасност на пътниците отзад, първите в индустрията надуваеми задни колани се отварят в случай на инцидент, който разпръсква силата на удара на 5 пъти по-голяма площ в сравнение с конвенционалните колани.

Ford Mondeo Vignale е оборудван с мощни двигатели, сред които 2.0-литровия бензинов EcoBoost, дизелови TDCi агрегати и хибридния бензиново-електрически двигател на Ford със 187 к.с. 2.0-литровият EcoBoost се предлага с 203 и 240 к.с. и 6-степенна автоматична трансмисия. 2.0-литровият TDCi със 180 к.с. се комбинира с 6-степенна механична и автоматична Powershift трансмисия, както и с Интелигентната 4х4 система, която осигурява плавно преливане на мощността между предните и задните колела.

Наличен също е и новият дизелов би-турбо TDCi двигател на Ford с 210 к.с., който осигурява мощно ускорение и 450 Нм въртящ момент от 2000 об./мин. за лесно и ефективно шофиране.

Историята на Vignale
Алфредо Виняле е един от първите производители, осъзнал, че автомобилът може да се персонализира с уникален, индивидуален дизайн. Виняле учи занаята от майстора Пинин Фарина, преди да създаде свой легендарен дизайн сред италианските автомобилни производители под собственото си име. От 1948 до 1969 г. Vignale Carrozzeria близо до Торино привлича клиенти от целия свят.

„При създаването на усещането за лукс във Ford Mondeo Vignale, нашата цел бе да пресъздадем непреходния дизайн и индивидуалния подход на старите автомобилни производители“, заяви Бърд. „Страстта към детайла, която лъха от дизайна на Алфредо Виняле е лесно доловима в нашата интерпретация на Vignale”.

Back