News

Polestar ще прави електромобили със собствено лого

Polestar става самостоятелна автомобилна компания в структурата на Volvo, която ще произвежда електромобили. Това обявиха от Volvo Cars, подчертавайки, че промяната е етап от процеса на трансформации в компанията. Начело на Polestar като главен изпълнителен директор застава Томас Ингенлат. През последните години Ингенлат заемаше поста Старши вицепрезидент дизайн във Volvo и беше основният вдъхновител на революционните промените в дизайна на марката.

„Решението Томас да оглави Polestar показва нашия ангажимент да изградим напълно самостоятелна организация в рамките на Volvo Cars”, зави Хокан Самюелсън, главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

„Polestar ще бъде надежден конкурент на развиващия се световен пазар за електромобили. С Polestar ще имаме възможността да предложим електрифицирани автомобили на най-взискателните и прогресивни шофьори във всички сегменти“, допълни той.

През юли 2015 г. Volvo придоби 100% от организацията Polestar Performance. В бъдеще компанията ще предлага собствени брандирани автомобили и пакети за оптимизация без логото на Volvo. Polestar ще се радва на специално технологично и инженерно взаимодействие с Volvo Cars и ще се възползва от значителни икономии като резултат от връзката си с шведския автомобилен производител. От компанията са уверени, че това взаимодействие ще им позволи да проектират и разработят електромобили на световно ниво.

„Развълнуван съм да поема предизвикателството по изграждането на уникална марка със страхотно продуктово портфолио. Започва нова глава от историята на Polestar”, заяви Томас Ингенлат.

Още новини за продуктите и корпоративните планове на Polestar се очакват през есента.

Back