• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

News

New Volvo Concept - YOU

Луксозният скандинавски дизайн се завръща с просторен седан от високия клас. Концепцията You комбинира устремния дизайн на купе с хай-тек интериора, в който шофьорът управлява всички функции в автомобила с интуитивна смарт-пад технология.
Прототипът продължава идеята на концептуалния Universe, представен на салона в Шанхай по-рано тази година.
Контролният център на автомобил се състои от четири основни секции - дигитален информативен монитор, хед-ъп дисплей на челното стъкло, тъч-скрийн на горната част на централната конзола и още един между двете индивидуални задни седалки. Воланът е изпълнен от дърво и кожа, но разполага с алуминиеви и стъклени „пера", също с вградени тъч-скринове.
Спътникът до шофьора ще има възможност да броузва в интернет, а шофьорът може да изпраща информация и файлове към пътниците от задната седалка от тъч-скрийна на централната конзола.
Аудиосистемата е Alpine е с уникален събуфер FreshAir, който взема въздух извън автомобила, за да създаде уникално звуково усещане.
Задният ред седалки прилича на по-скоро на клубен салон. Volvo Car Corporation си е сътрудничила с редица известни марки за създаването на този прототип, като модната шведска къща Oscar Jacobson. Четирите индивидуални седалки приличат по-скоро на супер удобни столове, а стелките са ръчно изработени дизайнерски килимчета от известната шведска марка Kasthall. Светлосиният цвят на каросерията пък е дело на DuPont, а вентилираните спирачки са разработени от специалистите по състезателни автомобили Volvo - Polestar. Гумите са Pirelli с размер 275/30/21.

Back