News

Moto-Pfohe Plovdiv Motor Show 2012

МОТО-ПФОЕ НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР 2012

· Премиера на новия Ford B-MAX в България

· Премиера на изключителния спортен Focus ST в България

· Премиера на изцяло новото поколение Ford Ranger в България

· Премиера на новото Volvo V40 – най-сигурния автомобил на планетата

Мото-Пфое е традиционен участник на техническия Пловдивски панаир от вече двадесет и една години – още от годината на основаването на компанията през 1991 г. На общ щанд компанията ще представи най-актуалните модели на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover.

Четири премиери за страната украсяват изложбената площ на официалния вносител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover в страната.

FORD НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР 2012

Премиера в България прави Ford B-MAX – най-новият и иновативен модел на марката. B-MAX е висококачественият компактен мултифункционален автомобил на Ford, съчетаващ изключително пространство и гъвкавост в интелигентен и стилен екстериор. Това е единственият автомобил на пазара, при който централните колони са интегрирани във вратите, а самите те – конвенционални предни и плъзгащи се задни – осигуряват 1.5 метра безпрепятствен достъп до купето. Посредством специална система предната пасажерска и задните седалки се сгъват, образувайки равен под, позволяващ в автомобила да се товари багаж с максимална дължина от 2.35 м. Благодарение на новото поколение бензинови и дизелови двигатели, Ford B-MAX поставя нови стандарти за икономичност в сегмента. Автомобилът е с максималните 5 звезди за безопасност на тестовете на Euro NCAP и осигурява първокласна защита за пътниците и децата. С множеството иновации B-MAX е сред най-технологичните малки автомобили в Европа. Преди броени дни автомобилът бе избран от читателите на немското списание Auto Motor und Sport за Най-красивия миниван на 2012 г.

Посетителите на Пловдивския панаир първи ще имат възможността да видят и спортната звезда в гамата на Ford. Focus ST първоначално приковава вниманието с предизвикателния си цвят, наречен неслучайно ‘Tangerine Scream’. Хечбекът с 5 врати е с впечатляващ дизайн, стилен интериор и технически характеристики, по които всеки автомобилен фен ще се захласне. Спрямо стандартния Focus новото ST е с променен дизайн на предницата и задницата, нови алуминиеви джанти с характерната Y-образна форма, 10 мм по-ниско шаси и специално настроено окачване. Спортният стил е намерил отражение и в интериора – седалки Recaro, уникални инструменти и високотехнологични детайли. Мощността идва от 2.0-литровия бензинов EcoBoost двигател с 250 к.с. и 360 Нм въртящ момент. 4-цилиндровият агрегат осигурява 10% повече мощност и въртящ момент и 20% по-ниски разход на гориво и СО2 емисии спрямо предходния модел. Стандартната скоростна кутия е 6-степенна механична, оптимизирана с по-спортни предавки.

Третата премиера на щанда на Ford е новият Ranger. Това е изцяло новото поколение на познатия пикап на Ford. Модерен дизайн, гама високотехнологични двигатели, изключително подобрена возия и комфорт, множество нововъведения и системи в помощ на водача са само част от отличителните му черти. Офроуд характеристиките на новия Ranger безспорно са отлични, а способността му да тегли и дълбочината му на газене са водещи в сегмента. Пикапът се предлага в 3 варианта на кабината – единична, удължена и двойна, като и трите са сред най-просторните в класа. Наличен е със задвижване и на четирите колела или само на предните. Новият Ranger е първият пикап в историята, получил максималните 5 звезди за безопасност на тестовете на Euro NCAP – за защита за пътниците, децата и пешеходците. Постигнатият резултат от 89% безопасност е сред най-високите в историята на независимата организация!

Безспорният хит на Ford – Fiesta – продължава да е най-продаваният малък автомобил в Европа и България и през първите шест месеца на 2012 г., след лидерство в сегмента и през 2009, 2010 и 2011 г. Четири години след премиерата на настоящия модел, Fiesta продължава да печели нови клиенти. Поразителният дизайн, удоволствието от управлението, икономичните и динамични двигатели и немската прецизност превърнаха Fiesta в любимия малък автомобил на милиони потребители. Неслучайно моделът е отличен с множество международни награди, включително престижната Red Dot за дизайн. Офертата за Ford Fiesta Trend 1.2, 82 к.с. с богато оборудване е повече от атрактивна – 19 600 лв. с ДДС.

Kuga е първият кросоувър на Ford-Европа, доказал се с надеждността си и впечатляващата динамика на пътя и извън него, независимо колко взискателен е теренът. Моделът се предлага в два варианта на задвижване – предно предаване или 4х4. Модерната технология за постоянно регулиране на разпределението на въртящия момент се грижи за перфектното сцепление по всяко време. Интериорът се характеризира с гъвкавост, технологии и стилен дизайн. Само сега Ford Kuga с безкомпромисно богато оборудване се предлага за 46 700 лв. с ДДС.

VOLVO НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР 2012

По време на пловдивския панаир Volvo ще покаже на своите фенове моделите V40 ( ПРЕМИЕРА ЗА БЪЛГАРИЯ) , S60, XC60 R-design и XC90 .

Новото Volvo V40 прави премиера на българския пазар по време на пловдивския панаир. Това е най-сигурният автомобил в света, според EuroNCAP. След последните краш тестове шведският модел постигна най-добрия резултат в историята на института за безопасност. В основата на успеха е революционната въздушна възглавница за пешеходци – Pedestrian Airbag. Новото V40 впечатлява още с красив дизайн и динамично поведение. Поредният диамант в короната на Volvo притежава всички изискани и същевременно функционални черти на Скандинавския дизайн - изчистени, елегантни линии, материали от най-високо качество, както и интуитивни, съвременни технологии.

Volvo S60 даде началото на една нова ера в 80-годишната история на Volvo Car Corporation. Спортното и агресивно излъчване на модела подсказват, че това е автомобил създаден с емоция и страст, които се пренасят и на пътя. Предницата на новото Volvo S60 е смела и агресивна. Уголемената емблема, V-образния капак и радиаторната решетка, както и заострените фарове придават един устремен вид на автомобила. Гордият му характер се подчертава от LED светлини. Като всяко едно Volvo и S60 впечатлява с една революционна за автомобилната индустия система за сигурност – Pedestrian Detection, която предпазва пешеодците от нискоскоростни сблъсъци.

Един от най-красивите кросоувъри в премиум сегмента Volvo XC 60 съчетава в себе си предимствата на високопроходим SUV, лукса на лимузина и практичността на голям семеен автомобил. Благодарение на междуосието си от 2,77 м салонът в този модел е един от най-просторните в класа си. А пътуването е истинско удоволствие - най-вече заради комфортното окачване, което изпъква най-добре върху лошата пътна настилка. Спортната версия R-design се различава от стандартната по металната матово сива решетка на радиатора, специалните прагове и релси на покрива, хромираните накрайници на ауспуха, 18 инчовите джанти, спортни седалки и волан, педали от алуминий и циферблат в син цвят.

Volvo XC 90 е първият автомобил с висока проходимост на Volvo Cars Corporation. Toй се появи на SUV-сцената преди няколко години с цял набор от иновации. Функционалността на 7-те места, изключителното пътно поведение, уникалната система против преобръщане, технологиите за активна и пасивна безопасност, както и богатото стандартно оборудване набързо направиха Volvo XC90 световен бестселър. Българският пазар също не прави изключение. Моделът е един от най-продаваните у нас. Той се ползва с изключително висок имидж и не случайно водещите бизнесмени го предпочитат. XC 90 има безброй почитатели, които му отреждат много висок процент на клиентска удовлетвореност.

JAGUAR НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР 2012

На щанда на Мото-Пфое в Пловдив може да бъде видян изцяло новият Jaguar XF. Той може неща, които другите машини не могат. Дизайнът му е съблазнителен, технологиите му са инстинктивни. Идеално съчетание от душа и дух, мускули и разум. Новият XF е най-близкото творение с душа, което човек е създал, според инженерите на Jaguar. Моделът е израз на актуалната иновативна линия в дизайна на „котката“. Той слива в едно характеристиките на спортно купе с изискаността на луксозен седан, като създава усещането за мощ и сила, съчетани с лукс и изисканост в салона. Важно е да се отбележи, че новият XF вече се предлага и със система за задвижване на четирите колела (AWD).

В Пловдив Мото-Пфое представя още и Jaguar XJ - първия представител на най-новото поколение автомобили Jaguar с алуминиева архитектура на купето, вдъхновена от космическите програми. Благодарение на изцяло новия дух и смелия дизайн, британската „котка” бързо се превърна в може би най-желания модел в сегмента на луксозните седани. Новият XJ разтърсва всички представи за елегантна и изискана премиум лимузина. Първоначалното приятно впечатление от феноменалния му дизайн се засилва още повече, когато се отворят вратаите му. В интериора се съчетават елементи, заимствани от самолетите и яхтите, както и свръхмодерни технически решения, обшити в аристократичен стил и лукс с внимание към всеки детайл.

LAND ROVER НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР 2012

Един от най-привлекателните автомобили на щанда на Мото-Пфое безспорно е новият Range Rover Evoque. Той е най-компактният, най-лекият и най-модерният автомобил, произвеждан някога от Range Rover. Впечатлява със забележителна конструкция, като този модел прави истинска революция по отношение на дизайн и излъчване. Evoque e предназначен за онези клиенти, които не са готови да пожертват традиционните 4х4 качества за сметка на впечатляващия и компактен дизайн. Визията на автомобила е родена от страстта на марката, но е различна, практична, привлекателна и вълнуваща, защото Range Rover никога не е произвеждал обикновени автомобили.

На щанда на Мото-Пфое може да бъде видян още Range Rover Sport -по-малкият брат, спортиста в гамата на Range Rover. Усещането в него е трудно сравнимо с друг автомобил. Има я онази особена атмосфера, характерна за британските премиум марки, която трудно може да се опише с думи. Стил, изтънченост, атлетизъм, финес, динамика атлетизъм – това е Range Rover Sport. Моделът предлага редица интелигентни системи в помощ на водача като Terrain Response. От кръгъл бутон на централната конзола могат да се изберат пет режима на шофиране – за асфалтов път, за дълбоки канавки или местности с големи скали, за тревист участък, сняг, кал или пясък. Само с едно завъртане автоматично се нагласят трансмисията, двигателя и окачването за терена, който автомобилът предстои да премине.

По време на изложението, на разположение за тест-драйв ще бъдат Ford Focus 1.0 EcoBoost,Volvo V40 и Range Rover Evoque. В рамките на салона определени модели ще се предлагат и със специални ценови условия – до 28% ценово предимство.

Back