News

Moto-Pfohe at International Fair Plovdiv 2013

  • Премиера на новия спортен Ford Fiesta ST в България
  • Volvo представя новите още по-красиви и луксозни скандинавски модели XC60 и V60
  • Jaguar представя ексклузивно автомобила самолет – Jaguar F-Type;
  • Премиера на новия Range Rover Sport – съвършеният спортен SUV автомобил

Мото-Пфое е традиционен участник на техническия Пловдивски панаир от вече двадесет и две години – още от годината на основаването на компанията през 1991 г. На общ щанд компанията ще представи най-актуалните модели на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover.

Две премиери за страната украсяват изложбената площ на официалния вносител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover в страната.

FORD НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР 2013

Премиера в България прави новата спортна звезда в гамата на Ford.Fiesta ST е първата серийна Fiesta, която ускорява от 0 до 100 км за под 7 секунди. Разработена от RS екипа на Ford, новата Fiesta ST се задвижва от 1.6-литров бензинов EcoBoost двигател, ускоряващ от 0 до 100 км/ч за 6.9 сек. и предлагащ 182 к.с. и 240 Нм въртящ момент, със среден разход на гориво едва 5.9 л/100 км и СО2 емисии от 138 г/км. Максималната скорост е 220 км/ч. Ford допълнително е подобрил за Fiesta ST прочутото глобално шаси на В-автомобилите с ново управление, окачване, спирачки, конфигурации и настройки. Новият модел в Европа се отличава с уникална трапецовидна предна решетка, тип пчелна пита и внушителен заден дифузьор. Интериорът впечатлява с висок контраст и седалки Recaro.

Focus затвърди лидерството си като най-продавания модел в света за първото тримесечие на 2013 г., след като бе най-продаван глобално и през 2012 г., според данните на Polk. Focus завладя потребителите по света заради забележителните си технологии, отлична икономичност и динамика, страхотно управление и много конкурентна цена. А също – извоюва на Ford рекорден брой специални награди от Euro NCAP. EcoBoost технологията, вложена в новия Focus, пести гориво при увеличена мощност благодарение на прецизното взаимодействие между турбокомпресора, директното впръскване на горивото и променливите фази на газоразпределение.

Премиера за Пловдив прави новата Kuga. Всъдеходът е с напълно променен дизайн на екстериора и интериора, гама водещи в класа двигатели по отношение на икономичност и СО2 емисии, намалени нива на шум, високо качество на изработката, повече места за съхранение на багаж и модерни технологии – панорамен покрив, отваряне на задната врата без ръце, системата Active City Stop за предотвратяване на сблъсъци с ниска скорост, SYNC и др. Новата Kuga постигна максималните 5 звезди на тестовете на Euro NCAP за безопасност и 88% за цялостна защита – най-високия резултат при средно големите SUV.

Mondeo впечатлява с атрактивен дизайн, функционален интериор и редица технологии за безопасността и удобството на пътниците. Флагманът на европейската моделна гама на Ford се задвижва от високоефективни бензинови и дизелови TDCi двигатели, вкл. гамата EcoBoost агрегати, отличваващи се с намален работен обем при увеличена мощност и понижен разход на гориво. Ford Mondeo, успешният семеен модел на Ford, този месец празнува своята 20-та годишнина и над 4.5 милиона продажби в Европа.

Посетителите на Международния панаир в Пловдив ще могат да се запознаят с новия Ford Ranger Wildtrack. Пикапът на Ford е с модерен дизайн, гама високотехнологични двигатели, изключително подобрена возия и комфорт, множество нововъведения и системи в помощ на водача, а специално за публиката в Пловдив – и в най-високото си и внушително ниво на оборудване. Офроуд характеристиките му са изключителни. Способността му да тегли, дълбочината му на газене, товароносимостта му и мястото за седящите отзад пасажери са водещи в сегмента. Пикапът се предлага в 3 варианта на кабината – единична, удължена и двойна, като и трите са сред най-просторните в сегмента. Новият Ranger е първият и единствен пикап в историята, получил максималните 5 звезди за безопасност на тестовете на Euro NCAP. Носител на титлата „Международен пикап на 2013 г.“

Всички автомобили Ford се предлагат стандартно с 5 години гаранция и ползват данъчен кредит. По време на изложението, на разположение за тест-драйв са най-новите модели на Ford: Fiesta 1.0 EcoBoost 100 к.с., Kuga 2.0 TDCi 140 к.с. и Focus 1.0 EcoBoost 125 к.с.

VOLVO НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР 2013

По време на пловдивския панаир Volvo ще покаже на своите фенове моделите XC90, XC60 ( фейслифт) , V60 ( фейслифт) и V40

Volvo XC 90 се появи на SUV сцената през 2002 година с цял набор от иновации, които поставиха сегмента в едно съвсем ново измерение. Функционалността на 7-те места, изключителното пътно поведение, уникалната система против преобръщане, технологиите за активна и пасивна безопасност, както и богатото стандартно оборудване направиха XC90 световен бестселър. В настоящия момент Volvo XC90 е един доказал се продукт, който продължава да привлича купувачи. Удивителен е фактът, че въпреки минималните промени за изминалите повече от 10 години продуктът продължава да се възприема изключително добре от страна на потребителите и търговският интерес към него не спада.

На пловдивския панаир може да биде видян един от най-красивите кросоувъри в премиум сегмента Volvo XC 60 съчетава в себе си предимствата на високопроходим SUV и практичността на голям семеен автомобил. Според мнозина Volvo XC60 е най-сигурното и най-красивото Volvo, създавано някога. Неговата притегателна сила се дължи на умелата комбинация от съвременен спортен дизайн с интелигентни системи за безопасност. Кросоувърът на Volvo поставя нови стандарти по отношение на сигурността. В него за първи път в света, като стандартно оборудване, е внедрена спирачната система City Safety. Тя е предназначена за предотвратяване на сблъсък при ниска скорост. Системата гарантира, че при опасност от удар, ако водачът не реагира навреме, City Safety автоматично ще спре автомобила.

Специално внимание заслужава и новото Volvo V40, което притежава всички изискани и същевременно функционални черти на скандинавския дизайн - изчистени, елегантни линии, материали от най-високо качество, както и интуитивни, съвременни технологии. Моделът впечатлява и най-големите критици с ослепителния си ектериор, завършващ с изваяна задница, допълнително подчертаваща широката стабилна стойка на автомобила. Очертанията на покрива създават усещането, че колата е наклонена напред – готова за „излитане“, докато иновативните LED светлини засилват усещането за индивидуализъм и високотехнологичен дизайн.

Новото Volvo V40 впечатлява и с интериора, който е изцяло проектиран за удобството на пътниците и е със силен акцент върху ергономичността, комфорта и удоволствието от шофирането. Широкото табло, заедно с плавно извития дизайн на вратите, създават усещането за простор като в лимузина, а богатия избор на материали и цветове увеличава усещането за лукс и качество на изработката.

Друг интересен модел, който Volvo ще покаже, е новото V60. Eдин от най-надеждните и качествени комби автомобили в премиум сегмента е с нов, революционен дизайн. Спортното и агресивно излъчване на модела подсказват, че това е автомобил създаден с емоция и страст, които се пренасят и на пътя. Още от пръв поглед се подразбира, че новото Volvo V60 предразполага за спортно шофиране. Усещането зад волана е ново, неизпитвано до сега. Изчистените хоризонтални линии на модела, подчертават неговото открояващо се присъствие - това не е поредната обикновена кола. Тя е преди всичко и функционална, което се потвърждава и от „интелигентно“ интегрираните задни седалки, които могат да се сгъват в съотношение 40/20/40. С това се отваря 430 л. свободно товарно пространство в багажника - лесно и бързо достъпно.

JAGUAR НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР 2013

На щанда на Мото-Пфое в Пловдив може да бъде видян новият Jaguar F-TYPE. Той обединява в едно 75-годишната история на марката. Създаден е изцяло с мисъл към шофьора, като предлага ненадминато пътно поведение. Според мнозина, това е един от най-красивите и вълнуващи двуместни автомобили, създавани някога. Инженерният етос, залегнат в основата на F-TYPE, e най-добрият и най-лекият алуминий, наличен в света. От него е изградена една изключителна архитектурна конструкция. Теглото на автомобила е забележително равномерно разпределено, което допринася за блестящите динамични характеристики на модела. Тази „котка“ впечатлява с възхитително внимание към всеки детайл и прецизни системи в помощ на водача. За да извлекат максимална полза от модерната му структура, дизайнерите на марката са заложили на двойни алуминиеви носачи в предното и задно окачване и на специална кормилна рейка за светкавична реакция при бързи маневри.

Лукс, стил, изтънченост, спорт – думи, с които се сблъскваме все по-често в нашия непрекъсното развиващ се свят. А какво всъщност се крие зад тях? В света на автомобилите те намериха своето най-точно превъплащение в едно от най-вълнуващите произведения, създавани някога – новия Jaguar XF , който също ще събира погледите в Пловдив. Този автомобил може неща, които другите машини не могат. Дизайнът му е съблазнителен, технологиите му са инстинктивни. Идеално съчетание от душа и дух, мускули и разум. Новият XF е най-близкото творение с душа, което човек е създал, според инженерите на Jaguar. Моделът е израз на актуалната иновативна линия в дизайна на „котката“. Той слива в едно характеристиките на спортно купе с изискаността на луксозен седан, като създава усещането за мощ и сила, съчетани с лукс и изисканост в салона.

LAND ROVER НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР 2013

Изцяло новият Range Rover Sport прави премиера на българския пазар по време на пловдивския панаир. Той е проектиран така, че да улови отличителните гени на своя предшественик, като същевременно носи дръзки аспекти на еволюция, които го позиционират в сърцето на портфолиото на марката, между Range Rover и Evoque. Range Rover Sport заема уникално място в своя сегмент, а дизайнът на новия модел затвърждава статуса му на идеалния спортен SUV автомобил. С по-плавния ъгъл на предното стъкло, заобления профил и полегат покрив, новият Sport е с 8 % по-аеродинамичен от предишния модел.

Въпреки че е разработен наред с Range Rover и има общи черти с него, изцяло новият Sport разполага със 75 % уникални части, много от които оказват пряко влияние върху усещането за него.

По време на пловдивския панаир може да бъде видян и Range Rover Evoque - една истинска революция по отношение на дизайн и излъчване. Британската компания наистина удържа на думите си и направи автомобил с истински дух. Дух, който мнозина почувстваха още при представянето на концептуалния модел LRX в края на 2008 година. Range Rover Evoque e предназначен за онези клиенти, които не са готови да пожертват традиционните 4х4 качества за сметка на впечатляващия и компактен дизайн. Визията на автомобила е родена от страстта на марката, но е различна, практична, привлекателна и вълнуваща, защото Range Rover никога не е произвеждал обикновени автомобили.

Back