News

Moto-Pfoe Charity Fashon Show

17-тото издание на благотворителния Празник на красотата

мина под мотото “Революция∙Иновации”

Благотворителното модно ревю „Пролет в Мото-Пфое” подпомогна за 17-та поредна година абитуриентския празник на младежи от София без родители. С дарените по време на ревюто средства от 29 971 лв. ще се закупят тоалети, обувки, аксесоари и куверти за празничната нощ на лишените от родителска грижа деца. Допълнително бяха дарени и 4 тоалета, с което равносметката на събраната сума надхвърля 30 000 лв. Мото-Пфое – официалният дилър на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България – по традиция организира проявата съвместно със СО на Българския червен кръст.

Модното дефиле тази година се проведе в хотел „Шератон“, под мотото “Революция∙Иновации”. Водещ на събитието беше известната българска поп и джаз изпълнителка Милена Николова, по-добре позната с псевдонима Миленита. Тя представи 21 млади дизайнери – бакалаври и магистри от специалност „Мода” в Националната художествена академия, възпитаници на проф. Майа Богданова, които показаха своите най-нови колекции, разделени в две тематични линии:

“БАРКОД” – бързо, лесно и точно разпознаване чрез черно-бяла графика в геометрични линии, игра с конструкцията и обема и повтарящи се символи и знаци, които носят нова иновативна визия.

и

“КОНСТРУКТИВНИ ТРАНСФОРМАЦИИ” – те създават нетрадиционни силуети в ежедневно използваеми облекла. Акцентът е обем в горната част на тялото, изпълнен с различни алтернативни материали. Всяка от подбраните материи представлява различната, радикална гледна точка на авторите.

Тази година модното ревю „Пролет в Мото-Пфое“ беше посветено и на 150-ата годишнина на Хенри Форд – основателят на Ford Motor Company, титулован като Индустриалец на ХХ век – човекът, който „качи света на колела“ с революционно-иновативното използване на конвейра за масово производство на автомобили.

Във вечерта, посветена на модата, дизайна и смелия порив на въображението, домакин съвсем закономерно беше новaтa Ford Fiesta. С отличителната си визия, безпрецедентната сигурност, гамата водещи по отношение на икономичност и ниски СО2 емисии двигатели и множеството иновативни технологии, Fiesta закономерно е най-продаваният малък автомобил в света за 2012 г.

Пролетното модно ревю на Мото-Пфое има своята неотменна традиция да апелира не само към усета за красота и стил, но и към щедростта на публиката си. За изминалите 16 години традиционното модно ревю „Пролет в Мото-Пфое” успя да направи по-щастлив бала на над 550 абитуриенти от контингента на БЧК, със събраните до 2012 г. вкл. общо над 360 000 лева.

Унифарм АД Огнян Палавеев 600

Студио Маринов ЕООД Веселин Маринов 800

Фреш принт ООД Христина Станкова 300

С Консулт ООД Светослав Разнованов 200

Транспрес ООД Веселин Стоянов 500

Транслизинг ЕООД Георги Панков 600

Радослава Ганозова 300

Паип систем ЕООД Николай Чомаковски 300

Андрюс Фешън Павлин Андреев 3 костюма

С.В. – РСА България ООД Валентин Михов 1 костюм

От касичките на БЧК на събитието 571 571

Фотограф: Ивелин Солаков

Back