News

Land Rover помага на българите в Антарктида

Discovery Sport e новият логистичен партньор на Българския антарктически институт

На днешния ден, 12 май, се постави началото на едно историческо партньорство между Мото-Пфое и Land Rover от една страна и Българския антарктически институт (БАИ) от друга. Управляващият директор на Мото-Пфое г-н Димо Николов предостави ключовете на чисто нов автомобил Land Rover Discovery Sport на професор доктор Христо Пимпирев, директор на Института. Колата ще бъде използвана в логистичните процеси при изследвания на основните научни приоритети на БАИ, а именно – геология, геофизика, физика, глациология, метеорология, картография, зообиология, ботаника, екология и медицина.
С грижа за мобилността на Българския антарктически институт, Мото-Пфое с гордост предоставя на организацията безспорно най-практичния и компактен премиум SUV автомобил в света – Land Rover Discovery Sport. Г-н Димо Николов изрази увереност, че всъдеходът ще служи вярно на българската експедиция в Антарктида, която тази година се е фокусирала върху изследване на климатичните промени и запазване на околната среда, като изучаване на екосистемите и анализ на съдържанието на тежки метали в лишеите и перата на пингвините.
Преди заминаването на всяка експедиция се извършва огромна подготвителна работа като закупуване на апаратура, храни, материали, които трябва да бъдат превозени до испанското пристанище Картахена за да заминат за Антарктика с испанския научно-изследователски кораб „Есперидес”. Предоставеният всъдеход ще бъде от неоценима полза за цялостната логистична дейност и обезпечаване на антарктическите експедиции. Колата ще бъде използвана интензивно и при организирането на следващата Международна антарктическа конференция, която ще се проведе през месец юни в София, като се очаква участие в нея да вземат повече от 50 държави, изучаващи климата и живота в Антарктида.
Land Rover е добре познат бранд на всички организации, занимаващи се с изследователска и хуманитарна дейност в най-труднодостъпните точки на света. Там, където е непосилно за всеки друг, Land Rover достига с лекота. Затова не е изненада, че БАИ гласуват доверие на британския бранд посредством новия Discovery Sport, a директорът на Института ще бъде лицето на бранда и по-конкретно на Discovery Sport за България. Именно този модел впечатлява с максимално оптимизирани пропорции, като поставя нови стандарти в инженерните технологии по отношение на динамика и иновативни технологии. Всъдеходът изумява с изключително красив, модерен и динамичен дизайн.
Може би най-интересният факт в новия Discovery Sport e, че за първи път в света компактен премиум SUV автомобил дебютира със 7 места. Специално конструираното задно окачване на модела позволява по-добра динамика и поведение и същевременно дава възможност за конфигуриране на просторно и удобно място за втория и трети ред седалки в купето. Това от своя страна допринася за уникален по рода си комфорт и визия на всякакъв вид терен. Благодарение на подобрената Terrain Response система, патентована от Land Rover, новият Discovery Sport е лидер в класа си по проходимост. Британецът изумява с 600 мм дълбочина на газене, което е непосилно за много други.
Приключенският дух, характерен за Discovery и за целия бранд Land Rover въобще, е пренесен и в интериора на новия Discovery Sport. Впечатление в него правят висококачествените материали и новата по рода си вертикална централна конзола, която пренася премиум излъчването вътре в самия автомобил. Забележителни са интересните подходи, с които инженерите на британската марка внедряват просторни и удобни хранилища за съхранение на вещи. Интересно още е, че в новото Discovery Sport има налични цели четири изхода за 12V мощност и шест USB изхода, разпределени по трите реда седалки в автомобила, което подсказва, че в един и същи момент мога да функционират редица електронни устройства. Водачът и спътникът до него отпред могат да се наслаждават още на 8-инчов информационен дисплей с тъчскрийн функция.
Като във всеки един автомобил Land Rover и в новия Discovery Sport сигурността на пътниците е абсолютен приоритет. Автомобилът е снабден с първокласни въздушни възглавници от ново поколение, автономна спирачка в случай на опасност и каросерия, която е истинско произведение на изкуството, благодарение на уникалното съчетание от ултра здрава стомана и олекотен алуминий.

Back