News

Изразете своята индивидуалност с новия малък SUV Volvo XC40

С десетки възможни цветови комбинации за екстериора и интериора, личният избор е в основата на новото цветно Volvo XC40 - първото навлизане на Volvo Cars в сегмента на малките премиум SUV модели.

 

Дългоочакваният XC40, който ще бъде представен скоро, ще допълни SUV гамата на Volvo със забележителен автомобил, проектиран за забележителни водачи.

 

XC40 отвежда Volvo Cars в нова област и позволява на дизайнерите на компанията свободата да създадат автомобил, който носи жизненост, индивидуалност и игривост - качества, които в момента липсват в сегмента на малките премиум SUV модели.

 

„Искахме XC40 да бъде свеж, креативен и забележителен представител на Volvo гамата, който позволява на водачите да изразят своята индивидуалност на алеята пред дома си. Водачите на XC40 се интересуват от мода, дизайн и поп култура и често живеят в големи, динамични градове. Те искат автомобил, който отразява тяхната личност. XC40 е този автомобил“, каза Томас Ингенлат, главен дизайнер във Volvo Cars.

 

XC40 предлага по-широка и по-забавна цветова палитра, което го прави най-изразителния модел в портфолиото на Volvo, отразявайки общителния характер на неговия водач.

 

„Нашето проучване сред клиентите ясно показа, че за XC40 и за този сегмент се нуждаем от по-широк избор на цветове и материали, отколкото обикновено предлагаме. Тъй като Volvo Cars никога не са създавали автомобил като XC40 преди, можехме да започнем от белия лист и да му придадем енергия и игривост“, добави Робин Пейдж, старши вицепрезидент Дизайн във Volvo Cars.

 

Уличната мода, градската архитектура, дизайнерските стоки от най-високо качество и поп културата - всички бяха източници на вдъхновение, когато екипът дизайнери на Volvo определяше материалите, мотивите и цветовите опции за новото XC40.

 

„Ние черпихме вдъхновение за цветовете и материалите за XC40 от много различни източници, миксирахме ги и ги събирахме отново в едно цяло. Това, което създадохме, е автомобил със силен характер, който създава впечатление за свежест, енергия и увереност”, каза Еба Мария Тунберг, вицепрезидент Цветове и материали във Volvo Cars.

 

Широкият избор от възможни цветови комбинации прелива от солидни, едноцветни теми до двуцветни композиции от ярки цветове, които спомагат за себеизразяването, докато интериорните опции създават истинско усещане за младост и премиум качество.

 

Изборът на нови интериорни цветове в XC40 включва стелки в топъл цвят Lava Orange, тапицерия в цвят Oxide Red и гама нови, забележителни покрития и материали с дизайн, вдъхновен от градската архитектура и картографията. Естествените облицовки на тавана, вложки на вратите и стелки осигуряват неповторимо усещането за допир и модерен щрих.

 

„Нашето ниво на оборудване Momentum е най-ориентираното към модата в тази гама, с ярки екстериорни цветови комбинации, докато нивата R-Design и Inscription създават усещане за повече динамика и премиум качество“, добави Еба Мария Тунберг.

Back