News

Half the quota of the new Volvo XC90 for 2015 in Bulgaria was sold!

Първите поръчки са за хибридната версия на модела. Очаква се до края на годината цялата квота да бъде продадена


Мото-Пфое продаде половината квота на изцяло новото Volvo XC90 за 2015 г., броени дни след като разпространи официално цените на модела в България. Интересно е, че щастливите собственици се спират основно на хибридната версия. Има поръчки и за най-високото оборудване – Inscription, което дава възможност за по-голяма персонализация в интериорното оборудване, осигурявайки върховен лукс за автомобил от премиум сегмента.
Първите автомобили от новото поколение XC90 се очакват в България през пролетта на следващата година. Интересът към модела е огромен, като по всичко личи, че до края на 2014 г. ще бъде продадена цялата XC90 квота за следващата година. Цените на новото Volvo XC90 стартират от 108 900 лв. с ДДС. В допълнение клиентът получава 5 г. гаранция и Premium service, с включена door-to-door услуга за територията на България.

ЗА ИЗЦЯЛО НОВОТО VOLVO XC90
Изцяло новото Volvo XC90 е визуално впечатляващ, седемместен SUV с премиум качество, водещи в света функции за безопасност, авангардни двигатели, ненадминато съчетание на мощност и икономия на гориво и превъзходна изработка на интериора.
Новият модел XC90 бележи началото на нова глава в историята на Volvo, като улавя бъдещата посока в дизайна, включва своя собствена гама от нови технологии и използва новата продуктова платформа (SPA) на Volvo.
Първата партида от изцяло новото Volvo XC90 - 1 927 индивидуално номерирани автомобила, които се предлагаха за продажба само онлайн, бяха разпродадени само за 47 часа след пускането им пазара в началото на септември 2014 г.

ДИЗАЙН
Новият облик на Volvo
Новият модел XC90 е първият автомобил Volvo, който носи новото по-открояващо се лого на компанията с емблематичната стрела, елегантно подравнена с диагоналната черта, минаваща през решетката. Заедно с Т-образните дневни свевтлини, наречени „Чука на Тор“, желязното лого създава един изцяло нов, отличителен и уверен облик за бъдещото поколение автомобили Volvo.
По-големият преден капак на модела XC90 с новия си релеф, страничната линия и заострените рамене, свързани с подобните на татуировка нови задни светлини са още едни важни отличителни черти на дизайна, които ще присъстват в цялата гама.

Луксозен интериор
Интериорът на XC90 е най-луксозният, проектиран за Volvo автомобил. Най-впечатляващата функция е контролната конзола със сензорен екран, подобна на таблет, която е сърцето на напълно нова, интегрирана в автомобила система за управление. Системата е на практика без бутони, една изчистена линия, която отваря широки пространства и дава възможността за модерна и луксозна архитектура вътре в купето.
Интериорът на новото XC90 съчетава материали като фина кожа Nappa и дърво с ръчно изработени детайли, включително лост за предавките, направен от кристално стъкло Orrefors, прочутият шведски производител на кристално стъкло, както и шлифованите като диамант контролни бутони.
Нови седалки
Марката Volvo вече е известна с внедряването на най-удобните седалки в автомобилната индустрия. Новото XC90 засилва тази репутация, като предлага седалки с иновативен дизайн, който освобождава пространство в купето за пътниците както на втория, така и на третия ред седалки и спомага за превръщането на модела в истински 7-местен автомобил.
Седалката има ергономична форма, която прилича на гръбначния стълб на човека. С многобройните възможности за регулиране всеки клиент може да създаде идеалната позиция на седене. Новите седалки се предлагат с регулируеми странични подпори, удължение на възглавницата на седалката и функция за масаж.
Вторият ред се състои от три индивидуални седалки с регулиране на наклона. Функцията плъзгане може да се използва, за да се създаде повече място за краката за пътниците на третия ред, или да се увеличи багажното пространство.
ШАСИ И ДВИГАТЕЛИ
Изцяло ново шаси
Когато става въпрос за динамика на шофирането, XC90 ви осигурява комфортно и стабилно шофиране, характерно за премиум SUV в съчетание с прецизно управление и бързи реакции. Шасито е изцяло ново, отпред и отзад.
Моделът се отличава с предно окачване с двойни носачи и нов заден мост с интегрална връзка и напречна листова пружина, направена от олекотен материал. XC90 може също да бъде оборудван с въздушно окачване с електронно управление и с набор от пет режима.

Комбинация от мощност и икономия на гориво без аналог
Новият модел XC90 предлага гама от 2-литрови, 4-цилиндрови двигатели Drive-E, които осигуряват изключителна динамика и икономия на гориво. Върховият за гамата двигател Twin Engine на XC90, който съчетава бензинов двигател със supercharged и турбокомпресор заедно с електромотор, предоставя ненадминато съчетание на мощност и екологичност: около 400 конски сили и емисии въглероден двуокис от 64 г/км (предваритени данни).
Нормалното шофиране се извършва в хибриден режим по подразбиране. Но само с натискане на един бутон, водачът може да премине към безшумно и екологично градско шофиране само на електрическа енергия, където обхватът ще е около 40 километра, и после, когато е необходимо, веднага да се върне на комбинираната мощност на бензиновия двигател с електромотор. Комбинираният максимален въртящ момент е над 600 Нм, благодарение на който XC90 ускорява от 0 до 100 за около 6,4 секунди.
Пълна гама от други варианти на двигателя
Гамата автомобили Volvo XC90 включва и двойния турбо дизелов двигател D5 с мощност от 225 к.с., въртящ момент от 470 Нм и най-ниския в класа си разход на гориво от около 6 л/100 км, както и турбо дизеловия двигател D4 с мощност от 190 к.с., въртящ момент от 400 Нм и разход на гориво от около 5 л /100 км.
Гамата предлага и два варианта на бензинови двигатели. Първият е T6 със supercharged и турбокомпресор с мощност от 320 к.с. и максимален въртящ момент 400 Нм. Вторият е T5 с мощност 254 к.с. и максимален въртящ момент 350 Нм.
Всичките версии на двигателите се предлагат с 8-степенна автоматична скоростна кутия като стандартно оборудване.
SENSUS
Най-модерната система за управление на пазара
Новият потребителски интерфейс Sensus е безспорно най-модерната интегрирана в автомобила система за управление. Тя напълно преобразява начина на управление на автомобилите.
Традиционният набор от бутони и контроли е заменен от плавно, интуитивно взаимодействие между голям, подобен на таблет сензорен екран, бутони за управление от волана и ефективна система за управление с гласови команди.
Дигиталният екран и Head-up дисплея осигурява най-подходящата информация, когато се нуждаете от нея.
Sensus предоставя удобен достъп до широк набор от, клауд базирани, приложения. Изключителните възможности, интегрирани в автомобила, включват интернет радио, свързана навигация, , Bluetooth стриймване на музика, способността да се клонират и използват Apple и Android устройства на дисплея със сензорен екран, хотспот за използване на таблет в автомобила и още много други.
Четиризонова климатична система
Изцяло новото Volvo XC90 може да се поръча с четиризонова климатична система с индивидуални настройки за пътуващите на предните седалки и на втория ред. Отделен климатик за третия ред се предлага като стандартно изпълнение или като опция в зависимост от пазара.
Системата за пречистване на въздуха CleanZone на Volvo Cars - една от най-ефективните на пазара - е допълнително усъвършенствана чрез добавянето на нов въглероден филтър за по-ефективно улавяне на малки, вредни частици и полени във входящия въздух.
Една от най-добрите аудио системи в света
Изцяло новото XC90 има една от най-добрите аудио системи в автомобилния свят. Върховата за серията система включва усилвател от Клас D с мощност 1 400 вата и 19 високоговорители на Bowers & Wilkins. Тя включва и един от първите субуфери с въздушна вентилация, интегрирани в автомобил. Най-новият софтуер за обработка на звука е използван за управление на тайминга на звука и за координация на високоговорителите. Това внася в автомобила емоционалното преживяване на изпълнение на живо от световна класа.
БЕЗОПАСНОСТ И ПОДКРЕПА
Най-всеобхватният стандартен пакет функции за безопасност
Изцяло новото XC90 предлага най-всеобхватния и технологично усъвършенстван стандартен пакет функции за безопасност в автомобилната индустрия. Той включва две технологии за безопасност за първи път в света: пакет за защита при излизане от пътното платно и система за автоматично спиране при пресичане на платно.
При сценария с излизане от пътното платно изцяло новото XC90 установява какво се случва и предните предпазни колани се затягат, за да задържат седящите на мястото им. За да се предотвратят травми на гръбнака, между седалката и нейната рамка работи функционалност за абсорбиране на енергията, която омекотява вертикалните сили, когато автомобилът се приземи твърдо върху терена.
XC90 е първият автомобил в света с технология за автоматично спиране, ако шофьорът завива пред приближаваща се кола. Това е често срещан сценарий при натоварените градски кръстовища както и на магистралите, където разрешените скорости са по-високи.
City Safety - стана общото име за всички функции на автомобилите Volvo за автоматично спиране, които са стандартно оборудване за изцяло новото XC90. Сега технологията предпазва превозните средства, велосипедистите и пешеходците пред автомобила, денонощно.

Автоматична подкрепа при задръствания
В подкрепа на водача новият адаптивен круиз контрол позволява безопасно, полуавтономно шофиране чрез автоматично следване на превозното средство отпред в задръстения трафик. Ускоряването, спирането, а сега вече и завиването се контролират автоматично.
За да може водачът със сигурност да държи пълен контрол при маневриране и движение на заден ход в тесни пространства, изцяло новото XC90 предлага 360-градусов изглед около автомобила. Той дава на водача изглед от птичи поглед, като информацията от всички камери се наслагва дигитално в едно 360-градусово изображение. Асистентът за паркиране предлага също автоматично движение на заден ход при паркиране.

Back