• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

News

Gold and bronze for our team in the ski running World championship for journalists

Българите стигнаха до пистите на колелата на Ford Kuga

Новият Ford Kuga, предоставен от Мото-Пфое, осигури комфортното пътуване на българския отбор по ски до швейцарските Алпи за участие в Световното първенство по ски за журналисти. Нашите се класираха сред първите 19 участника в различните дисциплини и възрастови групи от общо 197 участника в надпреварите от 32 страни.

Юлиян Стоянов от в-к „Лична драма” отвя конкуренцията и спечели златен медал в гигантския слалом на Световното първенство по ски за журналисти в швейцарския курорт Шампери. Юли завърши десети в ски-бягането на 5-километровата дистанция, но това беше напълно достатъчно, за да спечели и бронзов медал в комбинацията на 61-ото издание на престижното състезание, организирано от Международния ски клуб на журналистите - SCIJ. Осемте представители на български медии, които карат с последни модели ски Rossignol, предоставени от верига спортни магазини SLS, записаха поредното отлично представяне в уважавания форум. Любомир Бояджиев от Нова Телевизия, е четвърти в ски-бягането при младежите и 7-ми в комбинацията. Весела Владкова от БНР също е на 7-о място, но в гигантския слалом.

България е сред първите страни-членки на международната организация на журналистите-скиори, като в последните 8 години неизменно се качва на почетната стълбичка на организираните от нея надпревари в алпийските ски и ски-бягането.

Снимки: scij.bg

Back