News

Bulgaria scored better fuel economy than FORD

Състезание по икономично шофиране със Световния двигател на годината

Наскоро Ford създаде един от най-иновативните бензинови двигатели в света. При намален работен обем той постига до 30% по-нисък разход на гориво и СО2 емисии, същевременно – осезаемо по-висока мощност. Новият Focus 1.0 EcoBoost е наличен във версии със 100 и 125 к.с. и е стандартно оборудван със Start-Stop система и с активни затварящи се клапи в радиаторната решетка. Революционният двигател притежава всички силни страни на бензиновите агрегати – отзивчивост, рафинираност и по-ниска цена на закупуване и обслужване, съчетани с предимствата на дизеловите – нисък разход на гориво и впечатляващ въртящ момент! Ford Focus 1.0 EcoBoost, 100 к.с. постига рекордно ниските 4.8 л комбиниран среден разход на 100 км и спестява 5 000 лв при пробег от 100 000 км. Никой досега не е изстисквал толкова много мощ от всяка малка капка гориво!

76 експерти от 35 страни оцениха възторжено тази иновация, като избраха агрегата за Световен двигател на 2012 г. и така убедително го признаха за страхотно достижение на инженерите на Ford.

Представители на най-известните техологични компании у нас тестваха качествата и ефективността на двигателя в реални условия. В състезателен режим за постигане на най-нисък разход на гориво екипажите в отделните групи премериха сили помежду си. Резултатът истински изумява, защото голяма част от отборите регистрираха много по-нисък среден разход от официално представения. 2.9 л/100 км е най-ниският среден комбиниран разход на Ford Focus 1.0 EcoBoost със 125 к.с., постигнат в България, в сравнение с 5.0 л/100 км,съгласноофициално базирания на Европейската Директива за икономия на гориво EU 80/1268/ЕЕС.

Екипажите успяха да постигнат тези удивителни резултати, следвайки съветите на системата на Ford за икономично шофиране – Eco Mode. Оценявайки шофирането по 3 показателя – средна скорост, плавност и превключване на предавките, системата отчете и заслужено възнагради усилията на родните ИТ специалисти. Най-амбициозните екипажи сред тествалите автомобила в България, споделиха, че следвайки спартански железен режим на управление – без климатик, спускане по инерция на скорост, използване на въздушната струя на движещо се отпред МПС и др. подобни, са постигнали уникалните резултати по икономично шофиране, като най-ниският разход на бензин е 2.9 л/100 км на екипажа на ALCATEL LUCENT!

Българските рекорди по икономичност с Ford Focus 1.0 EcoBoost със 125 к.с.убедително доказват качествата и потенциала на уникалния бензинов двигател! Наистина ли това е краят на дизела?

Най-добрите резултати с 1.0-литровия бензинов EcoBoost двигател на Ford Focus, постигнати в България:

ALCATEL LUCENT 2.9 л/100 км

JOHNSON CONTROLS 3.0 л/100 км

3DC 3.2 л/100 км

VIVACOM 3.3 л/100 км

CISCO SYSTEMS BULGARIA 3.5 л/100 км

M-TEL 3.7 л/100 км

Back