News

Volvo представя човешката страна на технологиите с вълнуващо видео за новото XC60

„Понякога моментите, които никога не се случват, имат най-голямо значение.“ Тази сентенция е заложена в основата на премиерното видео на Volvo Cars за новото ХС60.Подхождайки от чисто човешка гледна точка, Volvo поставя акцент върху съвременните технологии за безопасност и силата им да променят живота на хората в автомобила и дори на тези, които са извън него.

Филмът проследява малко момиченце, което тръгва на училище за първи път. Докато върви по пътя към училище, то си представя бъдещето – мечтае как ще порасне, ще пътува по света, ще създаде семейство и ще има деца
. Всичко това внезапно спира в момента, в който момиченцето пресича улицата и стъпва пред идващото срещу него Volvo XC60. Системата за сигурност на новото ХС60 засича детето и незабавно прилага автономно спиране на колата. Така предотвратява удара, който би променил целия живот на детето и неговото семейство.

Видеото завършва с извода, че „Понякога моментите, които никога не се случват, имат най-голямо значение.“

Повече от 1,2 млн. души загиват при пътни инциденти годишно в цял свят. Във
Volvo вярват, че визията им за бъдеще без загинали и тежко пострадали при катастрофи скоро ще стане реалност.

Комплексът от системи за сигурност
City Safety в новото Volvo XC60 е обновен и допълнен с автоматично подпомагане на управлението Steer Assist. Новата функция Oncoming Lane Mitigation включва автоматично завиване на волана, за да се избегне челен сблъсък, а Blind Spot Indication System (BLIS) – система за засичане на потенциална опасност в мъртвата зона на автомобила, активира автоматичното завиване, когато има риск при навлизане в насрещното платно на движение.

Новото ХС60 идва да замести настоящия модел, който се превърна в бестселър в премиум сегмента на средните SUV-автомобили в Европа с повече от 1 млн. продажби от премиерата през 2008 г.

„ Филмът за новото ХС60 показва колко важни са активните системи за сигурност и подчертава лидерската позиция на Volvo в тази област. През 2008 г. представихме системата за безопасност City Safety с автономно спиране като стандартно оборудване за всички нови Volvo автомобили, започвайки от първото поколение ХС60. Днес тази система вече е индустриален стандарт“, заяви Андерс Густафсон, старши вицепрезидент, EMEA, Volvo Car Group.

99% от всички катастрофи са причинени от човешки фактор. От Volvo са убедени, че интегрирането на ново поколение системи за сигурност ще намали влиянието на човешкия фактор при пътните инциденти. Благодарение на автоматичното задействане на спирачките, челните удари в Швеция са намалели с около 45%, отбелязва шведският автомобилен производител, като подчертава, че безопасността е била и винаги ще бъде в основата на всичко, което прави.

Back