News

Volvo Masters Amateur

На 10 и 11 октомври на голф игрището „Света София“ край софийското село Равно поле ще се състои петото издание на първия и най-голям голф турнир за аматьори у нас - Volvo Masters Amateur. Редица водещи голфъри от България и чужбина вече заявиха участие и с нетърпение очакват своя начален удар. И тази година победителят ще има честта да представи нашата страна на международен голф турнир в Испания, организиран от Volvo Cars. Вторият и третият в генералното класиране ще спечелят съответно уикенд за двама с новото Volvo XC60 в Белведере холидей клуб, Банско и уникално зимно яке Volvo.

По време на състезанието всички фенове на благородния спорт ще могат да се насладят на вълнуващи Volvo модели, сред които автомобил 4х4 за 2009 г. в България - Volvo XC60, първият автомобил в света, който спира сам срещу неподвижно препядствие, Volvo XC90, Volvo S60 и най-екологичните автомобили в премиум сегмента – Volvo S40 и Volvo C30, които са част от еко-серията DRIVe.

Организаторите на турнира от Moto-Pfohe са се погрижили и за удоволствието на представителите на бизнес средите, специално поканени от спонсора на Volvo Golf Open Day с открит урок по голф и много изненади.

През последните две години Volvo Masters Amateur в България се печели неизменно от Тодор Кръстев. Варненецът винаги представя достойно страната ни на международно равнище. Миналата година до последно той беше в топ 10 на Volvo Masters Amateur. В последствие, най-вече поради липса на шанс, българският представител изостана и финишира на 20 място. Тази година Кръстев отново е сред претендентите за най-добър Volvo голфър у нас, като той се е заканил този път да е в топ 5 на голф елита в Испания.

Голф турнирът на Volvo се провежда в България от 2004 г. Той е част от международното издание Volvo Masters Amateur. Всяка година над 80 хиляди голфъри от 22 страни се борят за участие в него, като само 72-ма участника имат удоволствието да сторят това.

Back