• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

News

Volvo Cars представи новия премиум SUV XC60

Volvo Cars, производителят на премиум автомобили, представи новия SUV ХС60. Дългоочакваната премиера се състоя днес (7 март) на автомобилното изложение в Женева. Новият автомобил ще замести настоящия ХС60, който 9 години след премиерата си се превърна в бестселър в премиум сегмента на средните SUV-автомобили в Европа с близо 1 млн. продажби. ХС60 съставлява 30% от всички продажби на Volvo в световен мащаб.

„Ние имаме стабилни традиции в производството на стилни и динамични SUV-автомобили, оборудвани с най-модерните технологии. Новото ХС60 не прави изключение. Това е перфектната кола за ежедневието и следващата стъпка в корпоративното ни развитие”, заяви Хакан Самюелсън, главен изпълнителен директор на Volvo Car Group.

Комфорт и технологии за сигурност от ново поколение

Volvo ХС60, един от най-безопасните автомобили, произвеждани някога, е напълно оборудван с най-модерните технологии. Системата за автоматично спиране City Safety сега е допълнена с автоматично подпомагане на управлението Steer Assist. Новата система за сигурност Oncoming Lane Mitigation включва автоматично завиване на волана, за да се избегне челен сблъсък, а Blind Spot Indication System (BLIS) – система за засичане на потенциална опасност в мъртвата зона на автомобила, активира автоматичното завиване, когато има риск при навлизане в насрещното платно на движение.

„Фокусирахме се в създаването на кола, която доставя наслада на всички сетива при шофиране – дава ти поглед над пътя, докато си обграден от красив и комфортен интериорен дизайн, и гарантира безопасно, уверено и вдъхновяващо шофиране“, заяви Хенри Грийн, вицепрезидент по проучването и развитието във Volvo Cars.

„Обърнахме особено внимание на това да направим живота на нашите клиенти по-малко сложен, с характеристики и услуги, които да намалят ежедневното напрежение“, добави Грийн.

Pilot Assist, системата на Volvo за полуавтономно шофиране, която контролира завиването, ускорението и спирането на автомобила при движение по пътища с маркировка и при скорост до 130 км/ч, сега е налична като опция в новото ХС60.

Богата гама мощни, но екологични двигатели

Volvo XC60 се предлага с отличения T8 Twin Engine – бензинов Plug-in хибрид двигател, с 407 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 5,3 секунди.

„Предлагаме богата гама от задвижващи агрегати. Новото ХС60 дебютира с D4 дизелов двигател с мощност 190 к.с. и D5 с PowerPulse технология и 235 к.с.. Предлагаме също Т5 бензинов двигател с 254 к.с., както и Т6 с турбокомпресор и механичен компресор, с 320 к.с. и 400 Нм въртящ момент“, обясни Грийн.

Но екологичните показатели на новото Volvo XC60 не са само под капака му. Системата за пречистване – CleanZone, филтрира вредните частици, които замърсяват въздуха отвън, за да внесе в купето на автомобила чист, по скандинавски свеж, въздух.

В новото ХС60 е подобрена системата за информираност и свързаност Sensus, както и приложението Volvo on Call. CarPlay и Android Auto предлагат смартфон интеграция в автомобила, както в серията 90 на Volvo.

„ХС не е SUV, създаден да гледа отвисоко над останалите на пътя, а да бъде шофиран. Той притежава атлетичен външен вид с изтънчено, но неподвластно на времето качество. Интериорът представлява майсторско съчетание между изчистен скандинавски дизайн, красиви и качествени материали и най-модерните технологии“, обясни Томас Ингелат, вицепрезидент по дизайна във Volvo Car Group.

Производството на новото Volvo XC60 започва в средата на април 2017 в шведския завод в Торсланда.

Back