News

Unordinary test-drive focused on summer and movies

Един нестандартен тест-драйв стартира в София и ще се проведе в още 15 града на страната. Под мотото Movie Drive Мото-Пфое дава възможност на всеки желаещ да тества новия Ford Focus. Единствените условия, на които трябва да отговарят кандидатите, са навършено пълнолетие и валидна шофьорска книжка.

Movie Drive е последната, трета фаза от предпремиерата на новия Focus в България. Както подсказва името, освен с шофиране на автомобила, този етап е свързан и със създаването на видео клипове. Тестовете ще се проведат в 16 града на България в периода 25 август – 10 октомври. Желаещите се записват по обявен в официалния сайт график и в рамките на един час самостоятелно шофират новия Focus. Заснетите впечатления от тест-драйва се споделят във фейсбук и с помощта на специална апликация се превръщат във видео файл. За всяко публикувано клипче може да се гласува, а шестимата късметлии, събрали най-голямо одобрение в социалната мрежа, ще спечелят страхотни награди – уикенд за двама в спа хотел в Банско или iPod.

Записването за участие в Movie Drive – лесно и бързо – е в пълен ход. Графикът в различните градове, формуляр за записване и подробности за начина на участие в състезанието с видео клипове са качени на сайта newfocus.ford.bg, както и във фейсбук – под името Ford Focus Bulgaria на адрес facebook.com/fordfocusbg.

Първите два етапа от предпремиерата на новия Focus – Text Drive и Photo Drive – преминаха със забележителен успех. По време на Text Drive известни български блогъри тестваха новия Focus за по 10 дни и споделяха впечатленията си за автомобила в социалните мрежи. Всеки текст драйв завърши с кратко видео, като гласуване на 14 септември ще определи най-доброто. Втората фаза Photo Drive се състоя по време на Автомобилното изложение в София и даде възможност на всички посетители на щанда на Ford да се снимат с новия Focus, като сами изберат фона зад тях и с един клик преодолеят границите – Париж, Тоскана, Ню Йорк, Ривиера. Отново имаше наградени.

Съхранил най-доброто от предшествениците си – емблематичното пътно поведение и удоволствие от управлението, новият Focus впечатлява още с богата гама модерни технологии, присъщи за по-високия клас автомобили и изумителен дизайн. Новият Ford Focus е и първият автомобил от нелуксозния сегмент с две награди от Euro NCAP – за Системата за активно спиране в града и за Системата за спазване на лентата. Моделът изпъкна още с резултатите за цялостна безопасност – спечели максималните 5 звезди на тестовете на Euro NCAP.

Back