News

С вкус към лукса и свободата зад волана

Пламен Константинов хареса ХС70

Volvo XC70 е проектиран за хората, които искат по-голяма гъвкавост и повече пространство, но не и за сметка на спортното шофиране. Този всъдеход служи вярно и впечатлява с гладка возия, балансирана мощ, привлекателен интериор и първокласна 4х4 система за всякакъв терен. AWD технологията позволява с лекота да покорите и най-труднодостъпните кътчета на Земята, при това сигурно и безопасно. Специално проектирана от едни от най-добрите инженери в областа, 4х4 системата може да се комбинира с два дизелови двигателя – до 220 к.с. и уникално нисък разход на гориво от 5.2 л/100 км. При необходимост от повече мощ - бензиновият агрегат с 245 к.с.,ускорява от 0-100 км/ч за по-малко от 6.8 секунди.
Volvo ХС70 е кросоувър, който преобърна представата за стандартите и характеристиките в този пазарен сегмент с появата си през 1998 г. През 2006 г. XC70 премина успешно теста на експедицията „Българите в търсене на прародината”, организирана от бТВ и журналиста Пламен Петков. Изминавайки 30 000 км през Европа и Азия – от България през Сибир, Алтай, Тяншан и Памир, до границите с Монголия, Китай и Северен Афганистан – XC70 се представи отлично, без никакъв проблем при преминаването на сложни и опасни терени.
Решихме да запознаем и наш известен спортист с XC70 – треньора на българския национален отбор по волейбол, Пламен Константинов. Той тества автомобила по време на тренировъчния лагер на Белмекен. Наистина му хареса, включително възможността да стигне до неочаквани места в удобство и лукс. Според него Volvo XC70 също така e идеална семейна кола с достатъчно място за багаж.
Пламен Константинов сподели и една интересна история от преди около 25 години – “Още при стария режим, всяка година имаше едни турнири „Мир и дружба“. Играехме на различни места. Та, в Северна Корея, можете да си представите. Всъщност – не можете. Само човек, който е бил там, може да разбере, за какво говоря. Никакви коли, всички се придвижваха пеш или с някакъв автобус. Единствените коли, които видяхме, бяха едни модели на Volvo, от тези квадратните от края на 70-те и началото на 80-те години. Бяха ги купили за партийните членове. След като севернокорейският ум е оценил волвото и е купил такива коли за партийното ръководство, мисля, че от това по-добра реклама няма.“ След толкова години Volvo продължава да впечатлява Пламен Константинов, а специалният модел ХС70 – особено много, защото е взел най-доброто от два свята, съчетавайки динамика и управляемост на лек автомобил с преходността и устойчивостта на кросоувър.
Сега Volvo XC70 се предлага с бонус пакет Edition. Така опциите срещу доплащане – активни Bi-Xenon светлини, навигационна система Sensus, аудио система Sensus Connect, умиватели на фаровете – сега се предлагат за ограничено количество автомобили на склад. В допълнение всеки клиент получава безплатно 5 г. гаранция и Premium service с включена доор-то-доор услуга за територията на България.
Volvo XC70 ви очаква за тест-драйв!

Back