News

New Rangers for Sofia Airport

Летище София получи наскоро 3 броя от новия Ford Ranger, модификация Double Cab XL 2.5 TDCi 143к.с.

Автомобилите ще се ползват за обхождане периметъра на летището, съпровождане на самолетите, транспортиране на багажи със специални ремаркета, както и при други специфични за дейността процедури.

Цветът на колите, по специална поръчка, е на черни и жълти квадрати. Специфично е и поръчаното оборудване: лебедка с червячна предавка и 4.5 тона теглителна сила, допълнителни стоманени греди, свързващи лебедката с теглича, допълнителни ксенонови фарове на покрива и на предния ролбар, като осветеното петно пред автомобила трябва да е с 45 м ширина и 50 м дължина, пълно окомплектоване с ролбари – преден, заден и странични, сирени с по 2 бр. рупори на автомобил и пулт за управление в купето, USB към аудиосистемата, свързано със сирените, теглич, двойни диодни маяци с жълт цвят и надпис "RESCUE", надписи "RESCUE" от светлоотразително бяло фолио, поставени отстрани на задните врати. Сделката е по спечелена от Мото-Пфое процедура на ЗОП.

Това е изцяло новото поколение на познатия пикап на Ford. Модерен дизайн, гама високотехнологични двигатели, изключително подобрена возия и комфорт, множество нововъведения и системи в помощ на водача са само част от отличителните му черти. Офроуд характеристиките му безспорно са на много високо ниво. Способността му да тегли и дълбочината му на газене са водещи в сегмента. Суперлативи от първите тествали го специализирани журналисти!

Проектиран на глобалната платформа на Ford за пикапи, новият Ranger се продава на 180 пазара. Пикапът се предлага в 3 варианта на кабината – единична, удължена и двойна, като и трите са сред най-просторните в сегмента. Наличен е със задвижване само на предните или на четирите колела.

Новият Ranger е първият пикап в историята, получил максималните 5 звезди за безопасност на тестовете на Euro NCAP – за защита за пътниците, децата и пешеходците. Постигнатият резултат от 89% безопасност е сред най-високите в историята на Euro NCAP!

Back