News

Moto-Pfohe Conservation and Environmental Grants for 2011 starts on October 6th

В ход е 14-ото издание на Дарителската програма на Мото-Пфое за опазване на природното и културно наследство в България. От 6 октомври до 28 ноември 2011 г. включително Мото-Пфое приема неограничен брой проекти – индивидуални или колективни – които допринасят за екологичното равновесие у нас, за съхранението на ценностите в културната ни съкровищница и обогатяването на социалния живот в страната. Важно условие за кандидатстване по програмата е проектът да е в процес на реализация към момента на подаване на документите, т.е. не се допускат такива в идейна фаза, както и вече приключили инициативи. Могат да се включат още детски и младежки проекти, чиито автори са на възраст до 18 години и се осъществяват под ръководството на пълнолетни лица. Основна цел на програмата не е само финансовото субсидиране, а също така да се окуражават инициативи за опазване на околната среда, културното богатство и природните ресурси, както и да се насърчи социалната ангажираност.

Участниците в конкурса трябва да се запознаят с регламента на Дарителската програма на www.motopfohe.bg , да попълнят формуляр за участие и да го изпратят в срок до 28 ноември т.г. включително. Общият награден фонд за 2011 г. е в размер на 20 000 лв. Ще бъде отличен един национален победител и ще се присъдят до две поощрителни награди.

Експертно жури разглежда документите на кандидатите и оценява проектите, в зависимост от следните критерии: полезност и практичност, мисия на проекта, финансова нужда, оригиналност, значение за опазване на общонационалното природно и културно наследство. Председател на националното жури е д-р Петър Янков – Председател на Българското дружество за защита на птиците, членове са представители на министерствата на околната среда и водите, културата и науката и образованието, както и на организацията WWF.

Крайният срок за подаване на документи за участие е 28 ноември 2011 г. Изпращат се на адрес: 1360 София, ж.к Люлин, бул. „Сливница” 444, Мото-Пфое ЕООД, За Дарителската програма.

14-ото издание на Дарителската програма се осъществява с любезната медийна подкрепа на Горичка, сп. BBC Knowledge, сп. Програмата и сп. Едно.

Повече информация за регламента и формуляра за участие ще намерите на официалната страница на Мото-Пфое: www.motopfohe.bg . Можете да видите на този линк . Запитвания могат да се отправят на тел. (02) 9842 273 и на електронен адрес: contacts@motopfohe.bg .

***

През 2011 г. се навършват 15 години от първото издание на Дарителската програма на Мото-Пфое за опазване на природното и културно наследство в България. Началото е поставено през 1996 г. с международната тогава инициатива „Европейски награди Хенри Форд за опазване на природното и културно наследство”, осъществявана с подкрепата на ЮНЕСКО и Съвета на Европа. От 2001 г. програмата се провежда под патронажа на Ford Motor Company, а от 2005 г. досега продължава съществуването си изцяло при финансирането и организация от Мото-Пфое ЕООД.

През ноември 2010 г. Ford Motor Company отличи Филип Пфое – собственик и управител на фирмената група Пфое в Германия и България, с престижната награда „Salute To Dealers” – акт на висока оценка за корпоративната ангажираност на Мото-Пфое с вече 15 години поддържаната в България Дарителска програма за опазването на природното и културно наследство.

Back