News

JAGUAR ИЗРЕВА С 320 КМ/Ч В ЕМБЛЕМАТИЧНИЯ ТУНЕЛ НА ПАРК АВЕНЮ В НЮ ЙОРК

Освен динамичното му пътно поведение, характерният звук на F-TYPE е една от най-харесваните специфики на успешния спортен автомобил на Jaguar. Тунелът, който се простира под 7 пресечки на емблематичния район Парк Авеню в Манхатан и е дълъг 422 метра, предостави уникална среда за изпитване на характерния, съдържателен и по-твърд звук на F-TYPE SVR.

Ключът към феноменалния звук на новия автомобил е неговата изпускателна система от титаний и никелови сплави. Това още повече подсилва високодинамичния характер на F-TYPE SVR. Като част от нюйоркската демонстрация Jaguar използва уникална технология, специално адаптирана да откликва по специфичен начин на звука от ауспуха на F-TYPE SVR. Докато автомобилът набираше скорост в тунела на Парк Авеню, серия от специално инсталирани светлини променяше цвета си от бяло към Jaguar-ско червено в унисон с ускорението му.

F-TYPE SVR е оборудван и с най-новото поколение 5,0-литров двигател V8 на Jaguar със суперчарджър, който осигурява по-голяма двигателна мощност, върхова динамика и удовлетворение от шофирането за водача.

F-TYPE SVR е първият Jaguar SVR и най-бързият F-TYPE досега с максимална скорост от 320 км/ч. Той е разработен от Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations да бъде по-лек, по-бърз и по-мощен, като в същото време остава лесен за управление и подходящ за ежедневно ползване.

Back