• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

News

Jaguar Back in Racing

Голямото завръщане на Jaguar в моторните спортове е факт. През есента на 2016г Jaguar ще вземе участие в третия сезон на вълнуващото състезание – FIA Formula E Championship – като производител със свой собствен отбор. FIA Formula E е първото състезание в света, в което се състезават едноместни електромобили. Шампионатът ще предостави възможност на Jaguar Land Rover да разработи свои собствени EV платформи като батерия и електро-мотор.
Ник Роджърс, Инженерен директор в Jaguar Land Rover, сподели: “Горд съм да обявя завръщането на Jaguar в иновативната надпревара FIA Formula E Championship. Електроавтомобилите ще играят важна роля в бъдещето на Jaguar Land Rover и това състезание ни дава уникалната възможност да тестваме и развием допълнително нашите електротехнологии. Вярвам, че през следващите пет години ще станем свидетели на повече промени в автомобилната индустрия, отколкото за последните тридесет такива.”
В Jaguar Land Rover работят повече от 8000 инженера, като компанията е най-големият инвеститор в технологичните проучвания в бизнес сектора във Великобритания.
Williams Advanced Engineering ще бъде техническият партньор на отбора на Jaguar във Formula E. Jaguar Land Rover има дългогодишна връзка с Williams, като двете компании работеха по създаването на плъг-ин хибрида Jaguar C-X75.
Алехандро Агаг, CEO на Formula E, сподели: „За нас е удоволствие да приветстваме Jaguar във Formula E. Jaguar е марка с богато спортно наследство и е факт, че завръщането й в моторния спорт е огромен комплимент за нивото на състезанието. Огромната фен база на Jaguar ще допринесе за допълнителното популяризиране на шампионата по света, като все повече хора ще се убедят, че именно Formula E е бъдещето на моторните спортове.”

Back