News

Global next-generation Ford Focus range grows with elegant wagon debut at Geneva

Стилният нов Ford Focus комби направи своя световен дебют на Автомобилното изложение в Женева 2010, успоредно с европейската премиера на хечбека с 5 врати.

Новият Focus комби е петият автомобил от глобалната платформа на Ford Motor Company в С-сегмента, която поддържа най-малко 10 световни модела и от която ще се произвеждат два милиона автомобила годишно до 2012 г.

"Новите ни автомобили от С-сегмента са доказателството как Ford използва глобалните си ресурси, за да разработи най-малко 10 нови модела или модификации на базата на една обща световна платформа", коментира Дерек Кюзак, Вицепрезидент глобално продуктово развитие на Ford. „Focus комби е следващият модел с особено голямо значение за европейския пазар, тъй като повече от 1/3 от нашите клиенти в този сегмент предпочитат комби версията."

В Женева Ford също така потвърди разработката на глобален спортен модел от семейството на Focus, задвижван от 4-цилиндров EcoBoost двигател.

"Бихме искали да уверим феновете на спортните модели на Focus , че мислим и за тях," добави Кюзак. "Обещаваме да представим вълнуваща спортна версия на новия Focus в световен мащаб, използвайки бензинов EcoBoost турбо двигател с директно впръскване на горивото. На този етап няма да разкрием повече информация, но съзнаваме колко важен е този модел в семейството на Focus , особено за клиентите ни в Европа."

Атрактивният нов Ford Focus комби е важен модел, особено за европейския пазар, тъй като около 1/3 от всички клиенти на Focus предпочитат това купе. На някои пазари, например Италия и Германия, комби версията генерира повече от половината продажби на Focus.

"Комби версията винаги е била ключовото предимство на Focus в Европа и популярността й следва тази на купето с 5 врати," заявява Джон Флеминг, Президент и Изпълнителен Директор на Ford-Европа. "Тези клиенти търсят допълнителното пространство и гъвкавост на комби версията, без да правят компромис с технологиите, страхотното пътно поведение и изключителния стил. Вярваме, че новият Focus комби ще отговори на техните изисквания във всяко отношение."

С екстравагантния си външен вид, новият Focus комби впечатлява с дизайн и идеален баланс между динамична външност и функционалност. Интегрираните по цялата дължина на покрива рейки подчертават атрактивния кинетичен дизайн на комбито, а задният капак е с функция за самозатваряне и вграден компактен спойлер.

С-сегментът в Европа запазва относителна стабилност и формира около 1/3 от общите продажби с около 5 милиона продадени автомобила годишно. Въпреки, че много от производителите на премиум автомобили също се ориентираха към този сегмент през последните години, най-ожесточената конкуренция е между основните

марки.

Макар Focus комби да дебютира първоначално само в Европа, той притежава широката гама от технологии, високоефективните икономични двигатели, страхотното пътно поведение и качествената изработка, които всички нови глобални автомобили на Ford от C-сегмента осигуряват.

Focus комби дебютира в същия ярък цвят Candy Red, с който бе показан получилия бурно одобрение нов Focus с 5 врати, представен на Североамериканското международно автомобилно изложение в Детройт през януари.

За изложението в Женева 5-вратият Focus е в актуалния горещ цвят Hot Mustard – модерен тъмножълт металик.

„Както всички наши глобални модели от С-сегмента, има възможност да предлагаме това динамично комби и на други пазари по света, в зависимост от бизнес практиката и търсенето от страна на клиентите,” каза Джон Флеминг. „Това е съществена част от глобалното семейство на Focus и сме нетърпеливи да узнаем мнението за този, вярваме, стилен и отличителен автомобил."

Back