• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

News

Discovery 3 on a mission in the Middle East

“Откривателят” на емблематичните оф-роудъри на Land Rover ще прекара 3 месеца по следите на люлката на човешката цивилизация

MOTO - PFOHE подкрепи Dodofilm в най-новия проект на филмовото студио – „Люлката на човешката цивилизация”. От днес, 9 юни, започват снимките на сериен документален филм за историята и културата на древна Месопотамия, в територията на днешните държави от Близкия изток.

Тричленният екип на Dodofilm отпътува с Discovery 3 към Сирия, където ще започне т е хния разказ още от времето на III -тото хилядолетие преди Христа. С един доказан в експедиции автомобил, ще прекосят пустини и планини, езера и пещери, за да заснемат приказни и величествени крепости, джамии, църкви, пазари, бедуини и дервишли. Авантюристите ще изминат близо 20 000 км., като маршрутът им влючва още Турция, Иран, Ливан, Йордания и при добро стечение на обстоятелствата – Ирак. Безсъмнение една много интересна дестинация за Discovery 3 - „най-добрия репортерски автомобил”, според Асоциацията на американските оператори.

Хората от Dodofilm поеха спокойни и уверени на 3 месечния поход. „Вярваме, че ще се справим. Мисията ни е изпълнена с много трудности и препядствия. Ще пресечем много стръмни и силно насечени терени дълбоко в Азия. Разчитаме много на Discovery 3. Знаем колко мощни и здрави са всички машини на Land Rover . Като прибавим и водещите им оф-роуд способности, без колебание се спряхме на британската марка”, заяви продуцентът на филмовото студио г-н Деян Неделчев.

Той има всички основания да се чувства още по-спокоен, след като техниците на M ОТО- PFOHE подложиха на обстоен преглед автомобила преди старта. И понеже Land Rover специалистите в компанията винаги мислят няколко хода напред, заредиха автомобила с допълнителни технически консумативи.

Това е третата филмова експедиция, която М OTO - PFOHE подпомага . През 2007 г. отново екип на Dodofilm засне филм за Орфей с Ford S - Max и пропътува цяла Европа по следните на Античността . Журналисти на bTV , от своя страна, се довериха на Volvo XC 70 в търсене на българската прародина. Интересно е, че с него те минаха 30 000 км. през седем планини и четири морета, през степи и пустини без нито един дефект! Впечтляващо, нали?

Сега е ред на Land Rover Discovery 3. Очаквайте подробности!

Първа снимка от Сирия - Discovery 3 и екипът пред Халеб - най-старата крепост, която съществува още от древно египетско време.

Back