• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

News

A lifetime driving Ford

Айлийн Ловет от Ко Голуей купува коли от „Гаража на Хигинс” от 1929 г. насам и тази седмица се сдоби с 23-ия си автомобил оттам – Ford Focus за нейната дъщеря.

Госпожа Ловет, която тази година ще навърши 99 години, започва да кара на 12-годишна възраст в родния си град Клифден, Ирландия, където семейството й има пекарна. За първи път кара автомобил в началното училище, когато майка й поръчва да напазарува със семейния ван – модифициран Ford, модел Т.

Когато през 1929 г. става на 17 г., си купува първия собствен Ford от „Гаража на Хигинс”, модел А, за 198 британски лири. Айлийн се влюбва от първия ден, в който сяда зад волана и навърта хиляди километри, доставяйки стока от пекарната до хотели и училища. След 2 години работа в семейния бизнес, Айлийн заминава за Дъблин да учи за медицинска сестра. Работи като такава за кратко, след което, през 1939 г., се омъжва за Майкъл Ловет – учител. Винаги, когато има нужда от автомобил, Айлийн се връща в „Гаража на Хигинс”.

Дори на 98 г. Айлийн може да изброи наизуст всички 22 модела на Ford, които е карала, включително регистрационните им номера.

„В днешно време такава лоялност към дадена марка е рядкост,” коментира Еди Мърфи, Председател и Управител на Ford-Ирландия. „Айлийн вероятно е най-дългогодишният клиент в страната и се надявам да изживее още дълги години с новия семеен Focus.”

Back