• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Новото Volvo V40 с абсолютен рекорд в краш тестовете на Euro NCAP

Моделът с най-добър резултат

в историята на института за безопасност

Новото Volvo V40 получи впечатляващите 5 звезди за безопасност в краш тестовете на ЕuroNCAP. Моделът счупи всички рекорди, като събра най-високия резултат, записван в историята на института.

„Фантастичен резултат! Много сме горди, че предлагаме едни от най-сигурните автомобили на планетата. Признанието от EuroNCAP още веднъж затвърждава нашия напредък към голямата цел – нито един загинал или ранен в автомобил Volvo през 2020 година“, заяви Томас Броберг, старши технически съветник по сигурността във Volvo Car Corporation.

От 2009 г. европейският институт по безопасност EuroNCAP подлага на тестове всеки един нов модел, независимо от бранда. Тестовете включват четири категории – защита на възрастни, защита на деца, защита на пешеходци и асистент за сигурност. След това резултатите се обобщават и се обявяват публично.

В най-новите тестове на EuroNCAP Volvo V40 събира най-високия общ резултат, като постига и абсолютен рекорд и в категорията „защита на възрастни“ с 98%. Целта при конструирането на новото Volvo V40 e била да се създаде автомобил, който разполага със същите нива на безопасност както големите автомобили на шведската марка. Здравото шаси и редица система за сигурност като WHIPS, са били в основата още при първите щрихи на новия модел.

В категорията „асистент за сигурност“ новото Volvo V40 отново събира максимален брой – 100 точки! „Моделът беше представен като най-безопасният и най-интелигентният в своя сегмент“, припомня основателно Томас Броберг. Той споделя, че автомобилът се предлага с редица първи по рода си системи като Pedestrian detection, City Safety и още много други все още непознати за конкурентните брандове.

В категорията „защита на пешеходците“ новото Volvo V40 отново бележи рекорд, като оставя далеч след себе си всички останали. Тук в основата на успеха логично е първата в света въздушна възглавница за пешеходци, с която стандартно се предлага новият шведски модел. При удар на пешеходец предният капак на V40 се отваря, като на върха му се издува светкавично завеса от въздушни възглавници, които омекотяват удара с предното стъко на автомобила. От EuroNCAP потвърждават, че при краш тестовете в тази категория възглавницата защитава пешеходеца от смъртоносни удари, като най-важната част от тялото и най-уязвима – главата - е по-защитена от всякога.

Volvo Car Corporation вече отбеляза един рекорд на EuroNCAP за сигурност и безопасност при представянето на системата City Safety преди години. В новото V40 тази първа по рода си иновация е ъпгрейдната, като тя вече работи при скорост до 50 км/ч.

Системата стандартно се предлага във всички нови модели на шведската марка. Томас Броберг загатва, че в следващите години Volvo ще представи редица нови технологии за безопасност, непознати на човечеството, част от общия план – без повече ренени и загинали през 2020 г.

назад към всички