• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Jaguar XE и изцяло новият XF получават петзвезден рейтинг за безопасност от Euro Ncap

Седаните Jaguar XE и изцяло новият Jaguar XF получиха максималния петзвезден рейтинг в тестовете за безопасност на Euro NCAP за 2015 г.
XE и XF постигат високи резултати във всяка категория – защита на възрастни пътници, защита на пътници-деца, системи за безопасност и подпомагане на пешеходците – и са сред най-високо оценените модели в съответните им сегменти.
Освен с изключителна защита срещу катастрофи, XE и XF се отличават и с редица системи за активна безопасност, включително Autonomous Emergency Braking (Автономна аварийна спирачка) (предлагана като стандартно оборудване в Европа), която използва обърната напред стерео камера, за да засича автомобили, които представляват риск от сблъсък: системата предоставя на водача визуални и аудио предупреждения и прилага автоматично спирачките, ако сблъсъкът бъде счетен за неизбежен.
„XE и XF бяха конструирани без компромис: поставихме същия акцент върху безопасността, както върху динамиката, техническите характеристики, финеса и ефективността, а строгите ни вътрешнофирмени стандарти значително надвишават изискванията на нормативните и потребителски тестове.

„Всичко от алуминиевите сплави, които разработихме за конструкциите на каросерията, до свръхмодерната стерео камера, залегнала в основата на системата Автономна аварийна спирачка, е старателно и прецизно оптимизирано, за да осигури първокласни нива на безопасност.“
Кевин Страйд, Директор на автомобилни серии Jaguar XE, XF, F-PACE
XE и XF са разработени на основата на олекотената алуминиева архитектура на Jaguar: леките по своята същност, но същевременно твърди и здрави конструкции на каросерията осигуряват изключителна защита за пътниците, подсилена допълнително от въздушните възглавници за водача и пътника до него, страничните въздушни възглавници и въздушните възглавници тип „завеса“. В случай на удар с пешеходци, повдигащи се предни капаци спомагат за смекчаване на нараняванията.
И двата модела предлагат пълен набор от технологии за активна безопасност и усъвършенствани системи в помощ на водача*, включително Dynamic Stability Control (Динамичен контрол на стабилността), Traction Control (Контрол на сцеплението), Emergency Brake Assist (Асистент за аварийно спиране), Lane Departure Warning (Предупреждение за напускане на лентата), Blind Spot Monitoring (Следене на мъртвата точка на видимост), Closing Vehicle Sensing (Засичане на приближаващи превозни средства), Reverse Traffic Detection (Засичане на насрещния трафик), Traffic Sign Recognition (Разпознаване на пътните знаци) и Adaptive Cruise Control (Адаптивен автопилот).
Допълнителни характеристики, които се предлагат при XF и ще се предлагат за XE през 2017 г., включват Lane Keep Assist (Асистент за придържане в лентата), Driver Condition Monitor (Следене на състоянието на водача) и Adaptive Speed Limiter (Адаптивен ограничител на скоростта).

назад към всички