• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford е провъзгласен за „Най-иновативен масов бранд 2015“ на Наградите за автомобилни иновации. Focus е победител в класа си

ФРАНКФУРТ, Германия, 29 април 2015 – Ford Motor Company бе провъзгласен за „Най-иновативен масов бранд 2015“ заради технологиите за безопасност и полуавтоматичните системи в помощ на водача на 10-ите годишни Награди за автомобилни иновации.
Центърът за управление на автомобилната индустрия, базиран в Германия, провъзгласи Ford за победител в категорията след разглеждането на иновациите на 18 глобални автомобилни компании, представляващи 53 марки. Новият Ford Focus спечели също в своя клас, а изцяло новото Mondeo е в топ 3 в сегмента си.

Ford спечели наградите за системите си за безопасност и в помощ на водача, сред които Активния паркинг асистент, който помага на водачите да паркират успоредно и перпендикулярно и Системата за спиране в града, която работи до 50 км/ч.

„Иновациите винаги са били в кръвта на Ford и компанията става все по-жизнена с навлизането на индустрията в период на бърз технологичен напредък“, заяви Джо Бакай, Вицепрезидент продуктово развитие във Ford-Европа. „Технологиите, които въвеждаме днес, осигуряват по-безопасно и ефективно пътуване с по-добра свързаност.“

Центърът за управление на автомобилната индустрия е независим институт за автомобилни и мобилни проучвания и стратегическо консултиране към Университета за приложна наука в гр. Бергиш Гладбах, Германия и определя наградите за автомобилни инженерни иновации. Журито, оглавено от директора на центъра проф. д-р Стефан Брацел, в сътрудничество с PricewaterhouseCoopers, докладва, че системите в помощ на водача са близо 300 от всички заявени иновации.

„Наградите за автомобилни иновации определят бъдещите тенденции в автомобилната индустрия на базата на над 1 200 технически иновации“, каза Брацел. „Наградата на Ford за „Най-иновативен масов производител“ доказва превъзходството на марката в областта на технологичните новости. Mного от иновациите вече се предлагат във Focus и Mondeo“.

Журито отличи Ford и за многократно награждавания 1.0-литров EcoBoost двигател, който миналата година стана първият, провъзгласен за Световен двигател на годината за трети пореден път, и заради системата за електронна стабилност.

Представен миналата година, новият Focus се продава на повече от 140 пазара по света и предлага гласово управляваната технология SYNC 2. Наред с множеството ѝ други полезни функции, благодарение на нея водачът вижда списък с местни ресторанти и получава упътване до тях с навигацията, казвайки само “I’m hungry”, Изцяло новото Mondeo осигурява технологии, сред които Надуваеми задни колани, комбиниращи предимствата на въздушните възглавници и предпазните колани, както и новия Асистент за превенция на сблъсъци и засичане на пешеходци. Последният засича, както пешеходци пред автомобила, така и тези, които евентуално биха могли да пресекат пътя му – и автоматично задейства спирачките, ако водачът не реагира на предупрежденията.

назад към всички